Republica Moldova, luată la pas pentru promovarea Unirii de la om la om

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de localităţi din Republica Moldova au fost luate la pas de tineri dornici să promoveze adevărul despre necesitatea şi drepturile ce rezultă din Unirea cu România. Este al doilea an de campanie de informare de la om la om.

Onoare, Demnitate şi Patrie

În această vară, continuă campaniile de informare directă, de la om la om, din Republica Moldova. Tinerii membri ai asociaţiei Onoare, Demnitate şi Patrie au luat la pas Republica Moldova cu scopul expres de a informa cetăţenii despre necesitatea, dar şi avantajele Unirii cu România.

Într-un stat în care presa este total aservită intereselor străine sau unor scopuri interne meschine şi mafiote, singura modalitate de a putea asigura o informare corectă o reprezintă contactul direct dintre cetăţeni şi Unionişti.

Tinerii şi-au propus să parcurgă în această vară câteva sute de localităţi, acest lucru după ce în anii precedenţi alte sute au constituit ţinta informării. Asta din cauza faptului că gradul de penetrare al informaţiei este redus în aceste zone, puternic afectate de propaganda antiromânească. Cu toate acestea, eforturile tinerilor se văd, percepţia publică asupra fenomenului fiind într-o creştere spectaculoasă. Va veni acel moment, în faţa urnelor, când fiecare vot va fi important, iar asociarea vizuală între aceşti tineri frumoşi, cinstiţi, sinceri şi deştepţi şi România, va conta mai mult decât îşi poate cineva imagina.

Zeci de mii de moldoveni invadează România

Mai multe universităţi Importante din România, unităţi de învăţământ şi autorităţile publice locale au intrat într-un program ce are drept scop oferirea posibilităţii pentru zeci de mii de tineri din Republica Moldova să vină să îşi viziteze ţara. Acestea au pus la dispoziţia unioniştilor, cu titlu gratuit, locurile necesare pentru ca acest lucru să fie posibil. Este al doilea an în care România îşi deschide vara graniţele pentru cetăţenii săi de dincolo de Prut.

Scopul acestei campanii este acela de a oferi  moldovenilor şansa de a-şi întâlni semenii şi a vedea cât de frumoasă este Ţara lor.

Prietenii Unirii în Parlamentul României

Se luptă pe toate fronturile: în parlamentul României există un grup ce are drept scop comun promovarea acelor măsuri necesare a fi luate pentru ca apropierea dintre cele două state să devină ireversibilă.

Din acest grup parlamentar face parte reprezentanţi din toate partidele politice, adunaţi laolaltă într-un deziderat comun şi nobil: Toţi Românii într-un singur Stat.

Sute de înfrăţiri

În ultimul an au avut loc sute de înfrăţiri între localităţile din România şi cele din Republica Moldova. Dincolo de relaţiile prieteneşti care se crează, acest lucru oferă posibilitatea autorităţilor locale din România să se implice în viaţa comunităţilor de dincolo de Prut.

Investiţii importante s-au realizat ca urmare a acestor înfrăţiri şi altele vor urma să vină.

Traian Băsescu arată cu degetul

Fostul preşedinte al României a făcut pasul în politica din Republica Moldova. Acesta a fost ales preşedinte onorific în cadrul Partidului Unităţii Naţionale. Electoratul Unionist, care reprezintă o cotă importantă şi de neignorat din Republica Moldova, era total dezorientat cu privire la acel partid pe care va trebui să îl voteze. De acest lucru ar fi profitat forţele anti-româneşti, prezenţa scăzută la vot sau orientarea ştampilei în mod aleator fiind favorabilă acestora.

Dar ce indicaţie mai clară putea veni decât dinspre Bucureşti, fostul preşedinte al României, devenit între timp cetăţean contestat al Republicii Moldova, arătând în clar către ce partid trebuie să se strângă interesul electoral al unioniştilor.

Acest demers reprezintă însă doar începutul, deoarece dincolo de alegerile parlamentare ce vor avea loc în următorul an şi în care Unionismul reprezintă singura speranţă de Europenism, vom avea în 2020 alegeri prezidenţiale şi în care o surpriză plăcută poate schimba definitiv destinul a mai bine de trei milioane de români.

Deşi pentru unii viaţa politică a lui Traian Băsescu părea a se încheia, mulţi vor fi surprinşi când se va dovedi că rolul său istoric nu s-a terminat încă.

Legătura dintre Dodon şi rachetele intercontinentale

Mandatul de preşedinte al lui Igor Dodon a coborât instituţia la cel mai scăzut nivel existent vreodată. Denumit neoficial „pudelul” lui Vladimir Putin, oficialul moldovean se află într-o izolare internă şi externă de neconceput.

În acest context devine explicabil de ce singurele deplasări sau întâlniri internaţionale pe care le are Dodon sunt doar pe persoană fizică, sau cu nu ştiu care comisii neprezentative din Coreea de Nord.

La doar câteva zile, fără nici o legătură cu această întâlnire, o rachetă lansată din Coreea de Nord a atins zona economică a Japoniei, trimitând în derizoriu definitiv pe cel care se numeşte Preşedintele Republicii Moldova, dar care promovează pe orice căi interese opuse celor ale cetăţenilor şi în afara mandatului primit la nivel parlamentar.

Este un mandat slab care pregăteşte calea pentru un viitor preşedinte Unionist, al unui cetăţean comun al celor două state, născut în Republica Moldova, cu drepturi redobândite şi poziţie câştigată pe drept, fapt care va dovedi că Istoria chiar se Repetă şi de cele mai multe ori, pe termen lung, ne este favorabilă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite