Renato Usatîi: Pentru sistemul electoral mixt pledează doar o treime din cetăţeni, dar şi ei sunt manipulaţi de Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Preşedintrele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a comentat decizia experţilor Comisiei de la Veneţia faţă de schimbarea sistemului electoral din Moldova. Primarul de Bălţi afirmă că, precum era de aşteptat Comisia a dat o apreciere negativă proiectului de lege respectiv.

„Ei acum vor spune că e dreptul suveranului şi despre faptul că oamenii vor să aleagă direct deputaţii. În realitate, pentru sistemul electoral mixt pledează în jur de o treime din populaţie, dar şi aceea sunt manipulaţi de Plahotniuc. Comisia de la Veneţia a explicat clar: în cazul sistemului mixt, pe care îl propune Plahotniuc şi Dodon, deputaţii riscă să cadă sub influenţa elitei de business. Succint şi clar. Cine reprezintă la noi busuiness elita, nu trebuie de explicat mult”, a notat Renato Usatîi pe Facebook.

Usatîi se arată sigur că Vlad Plahotniuc îşi va promova iniţiativa, indiferent de opinia Comisiei. Însă o va face-o cu mâna lui Igor Dodon. Liderul PN consideră că o parte din deputaţii PDM ar putea intenţionat să renunţe să mai voteze (referindu-se la cei 19 deputaţi PDM, care au fost aduşi în Parlament pe lista formaţiunii) iar proiectul de lege ar urma să fie votat doar cu voturile PSRM, Grupului Leancă-Ghileţchi şi de foştii deputaţi comunişti care sunt acum la democraţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite