Proteste la Chişinău la venirea lui Jose Manuel Barroso

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestanţii au pledat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Rusia-Belarus.Kazahstan FOTO trm.md
Manifestanţii au pledat pentru aderarea Moldovei la Uniunea Rusia-Belarus.Kazahstan FOTO trm.md

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost întâmpinat cu fast de către autorităţile de la Chişinău, dar şi cu proteste ale partidelor extraparlamentare.

Câteva zeci de membri ai formaţiunilor de orientare pro-rusă au venit cu drapele şi pancarte la Arcul de Triumf din faţa Guvernului şi au scandat: „Uniunea Vamală este un mare plus pentru Moldova“, „Avem nevoie de progrese şi aderăm la Uniunea Asiatică“.

„Îmi pare rău că Jose Manuel Barroso nu ştie mai multe probleme cu care ne confruntăm. Cred că guvernanţii nu i-a spus despre corupţia şi sărăcia de la noi“, a declarat Anton Alească, liderul Gărzii Tinere a Partidului Socialiştilor.

La acţiune au participat şi simpatizanţii Partidului Patrioţii Moldovei,  Ligii Tineretului Rus şi Partidului „Găgăuzia Unită“.

De asemenea, înainte ca înaltul oficial să ajungă la Palatul Naţional, unde şi-a ţinut discursul public, o familie a venit să i se plângă că în Republica Moldova justiţia este coruptă. Manifestanţii au fost încercuiţi imediat de poliţişti, astfel încât Barroso nu a putut să-i vadă.

Potrivit Poliţiei, ambele proteste s-au petrecut fără incidente.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite