Procurorii din Transnistria îl aşteaptă pe Igor Dodon la audieri, după ce a învinuit Tiraspolul că fură banii Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura din Transnistria anunţă că este dispusă să verifice orice informaţie oferită de Igor Dodon, privind gestionarea mijloacelor financiare care au fost acordate regiunii transnistrene de către Rusia. Reacţia procuraturii de la Tiraspol vine după preşedintele Republicii Moldova a declarat că banii ruşi care ajung în stânga Nistrului se fură.

Potrivit procurorului general din Transnistria, Anatolii Gureţkii, Dodon a ales acea tactică în raport cu regiunea transnistreană care este folosită de-a lungul anilor de către politicienii moldoveni, unde Transnistria este mereu învinuită de corupţie, contrabandă şi alte fărădelegi, notează novostipmr.com, citat de Adevărul

„Dacă Igor Dodon deţine o astfel de informaţie, fapte concrete, poate chiar documente, noi suntem dispuşi să acceptăm această informaţie sub o formă sau alta. Dacă sunt fapte, ele trebuie să ne fie oferite, iar noi vom face totul pentru a afla adevărul, în care vom stabili dacă chiar este vorba despre furt sau pur şi simplu PR. Probabil asta se foloseşte în scopuri politice, eu aş spune chiar populiste. Noi desigur suntem gata să punem punctele pe i”, a menţionat procurorul.

Mai mult ca atât, procurorul general susţine că el personal este dispus să aibă o întrevedere cu Igor Dodon pentru a discuta aceasta problemă.

Pe de altă parte, autorităţile de la Tiraspol afirmă că declaraţiile lui Dodon sunt făcute pe fundalul unui audit extern efectuat în economia regiunii transnistrene, rezultatul căruia va fi făcut public la 1 iulie.

„Atunci vom putea spune cine, cui şi cât datorează, dar şi unde s-au dus banii ruşi”, a precizat Vadim Krasnoselskii, preşedintele nerecunoscut al regiunii.

Amintim că Igor Dodon a declarat recent că banii oferiţi de Federaţia Rusiei pentru Tiraspol sunt furaţi. În total, după estimările lui Dodon, ar fi vorba de circa 15 miliarde de dolari, bani ajunşi în regiune de la începutul anilor 90.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite