Premierul Filip, în dialog cu autorităţile locale din Găgăuzia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită de lucru la Comrat, premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu reprezentanţii Comitetului executiv al UTA Găgăuzia, ai consiliilor locale, ai serviciilor desconcentrate şi cu primarii din regiune. Prim-ministrul a relevat importanţa menţinerii unui dialog constructiv între autorităţile locale şi centrale, în scopul identificării unor măsuri concrete de soluţionare a problemelor cu care se confruntă locuitorii din Găgăuzia.

Pavel Filip a subliniat că principalul obiectiv al programului guvernamental este asigurarea creşterii calităţii vieţii cetăţenilor, referindu-se la reformele promovate de Guvern în acest sens. 

În special, premierul a vorbit despre reforma administraţiei publice centrale, începute prin optimizarea numărului de ministere şi al agenţiilor de stat, după care urmează a fi implementată reforma administraţiei publice locale şi cea administrativ-teritorială.

„Obiectivul pe care îl urmărim este fortificarea instituţiilor publice, astfel încât cei mai buni, cei mai profesionişti să lucreze pentru stat. Această reformă este fundamentul pe care în continuare trebuie construită şi dezvoltată Republica Moldova”, a declarat premierul.

Referindu-se la colaborarea executivului cu autorităţile din UTA Găgăuzia, prim-ministrul a remarcat dialogul dinamic dintre părţi, accentuând rezultatele obţinute în realizarea obiectivelor trasate în cadrul şedinţei speciale a executivului, desfăşurate la Comrat la data de 4 martie 2016.

La rândul său, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulţumit pentru suportul oferit de executiv în modernizarea regiunii, specificând că până în prezent au fost realizate aproximativ 60% din obiectivele incluse în Planul de acţiuni privind dezvoltarea social-economică a UTA Găgăuzia pentru perioada 2016-2019.

Printre subiectele abordate s-au regăsit şi dezvoltarea economică a UTA Găgăuzia, a serviciilor sociale, precum şi atragerea investiţiilor şi promovarea proiectelor de infrastructură.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite