PPDA propune reducerea cotei TVA pe mai multe domenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Partidu Platforma Demnitate şi Adevăr înaintează guvernării propuneri privind micşorarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) pe mai multe domenii. Documentul a fost prezentat marţi, 19 septembrie, la o conferinţă de presă şi mai prevede micşorarea contribuţiilor sociale cu 6%, a contribuţiilor medicale – cu 2% şi cu 50% a impozitului pe venit pentru întreprinderile mici şi mijlocii, transmite IPN.

Liderul, PPDA, Andrei Năstase, a spus că documentul mai propune anularea impozitului pe dividende şi introducerea unui impozit consolidat pentru mai multe domenii ale economiei.

Micşorarea TVA până la 8% se propune pentru toate produsele alimentare pe întregul lanţ valoric, precum şi pentru toate băuturile nealcoolice. „Documentul a fost elaborat pentru a reducere economia tenebră prin despovărarea fiscală a businessului legal, îmbinată cu sancţionarea dură a tuturor acţiunilor financiar-economice nedeclarate”, a declarat Andrei Năstase.

Alexandru Slusari, vicepreşedinte al PPDA, a declarat că în urma implementării măsurilor respective întreprinderile de procesare nu vor mai avea nevoie să apeleze la diferite scheme cu implicarea firmelor-fantomă şi să opereze cu diverse cantităţi de produse nedeclarate în vederea optimizării cheltuielilor. 

„Astfel, va fi stimulată creşterea volumului vânzărilor oficiale, ceea ce va compensa pierderile bugetului în urma micşorării cotei TVA. Bugetul de stat va economisi sute de milioane de lei în procesul restituirii TVA exportatorilor”, a subliniat Slusari.

Propunerile formaţiunii politici urmează să fie transmise Guvernului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite