Platforma DA anunţă proteste dacă validarea mandatului primarului de Chişinău se va tărăgăna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Primarul ales al municipiului Chişinău îşi îndeamnă susţinătorii să nu se lasă atraşi de eventuale provocări, care ar putea veni din partea celor care guvernează astăzi Republica Moldova. Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest proces de tergiversare nu este împotriva sa, ci este împotriva locuitorilor municipiului Chişinău.

Dacă validarea mandatului oferit de locuitorii oraşului Chişinău nu se va produce în cel mai scurt timp, această validare se va produce într-un mod cât se poate de democratic – în stradă.

„În două zile ar fi trebuit să fie trimise documentele la judecătorie, ca mai apoi în zece zile aceste documente, toate actele aferente procesului electoral, să fi fost examinate şi emis un verdict. Dacă facem un calcul, ne îndepărtăm de două săptămâni de la momentul în care s-au produs alegerile şi acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Andrei Năstase.

Primarul ales a menţionat că astăzi a revenit din străinătate, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai diasporei, cu experţi, dar şi cu primarul Vienei şi mai mulţi consilieri. Acolo, spune Andrei Năstase, au fost stabilite contacte bune, însă pe motiv că mandatul său nu a fost validat, acestea nu pot fi valorificate.

„Dacă nu-mi va fi validat mandatul, voi solicita sprijinul oamenilor şi vom ieşi la protest. Validarea se poate produce şi altfel, pentru că este o ilegalitate. Este mai mult decât evident că e o ilegalitate – cineva încearcă să obstrucţioneze votul poporului şi aşa ceva într-o democraţie este inadmisibil”, a notat Andrei Năstase.  

Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a amânat vineri, 15 iunie, validarea mandatului primarului ales al municipiului Chişinău. Într-o nouă şedinţă convocată luni, 18 iunie, secretarul Consiliului Electoral al Circumscripţiei Electorale Chişinău, Vitalie Miron, a solicitat recuzarea judecătorului. Demersul de recuzare a fost acceptat, iar cauza urmează să fie redistribuită unui alt judecător.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite