Plahotniuc, rămas singur? Şi Andrei Năstase respinge propunerea liderului PDM privind desemnarea unui candidat comun al partidelor proeuropene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Ideea lansată de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, privind necesitatea de a desemna un candidat comun al partidelor proeuropene pentru alegerile anticipate din Chişinău nu este susţinută de către principalele forţe de opoziţie. După ce Partidul Acţiune şi Solidaritate a emis un comunicat de presă în care a anunţat că nu va negocia cu democraţii, şi preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a exprimat aceeaşi poziţie.

„Cea mai bună glumă pe care am auzit-o azi vine de la Plahotniuc. Oligarhul-păpuşar ne spune că va susţine un candidat unic al forţelor proeuropene. Omul e de un cinism şi fariseism greu de egalat. Un candidat susţinut de Plahotniuc doar proeuropean nu este şi, cu atât mai puţin, antioligarhic”, a declarat Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Liderul PPDA consideră că democraţii ar încerca să aplice acelaşi scenariu din alegerile prezidenţiale, când au anunţat că o vor susţine pe Maia Sandu, însă, de facto, l-ar fi sprijinit pe Igor Dodon.

„Să-şi ţină mărul otrăvit pentru sine şi partenerul său, Dodon. Mizez pe sprijinul tuturor cetăţenilor acestei ţări, inclusiv al celor care, de voie sau de nevoie, se mai află în partidul pe care l-a capturat, sătui şi ei de Plahotniuc ca de hrean”, a conchis Năstase.

Liderul PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, a declarat marţi, 6 martie, că formaţiunea sa nu va înainta un candidat pentru alegerile anticipate din Chişinău, dar va sprijini un candidat comun al partidelor proeuropene, chiar dacă acesta va fi rivalul său, Andrei Năstase.

Vlad Plahotniuc a precizat că va susţine candidatul comun cu cele mai mari şanse, propus de PPDA, PAS, PL şi PPE.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite