Peter Michalko: În ceea ce priveşte independenţa judecătorilor, mai este încă multe de făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

În ceea ce priveşte independenţa judecătorilor din Republica Moldova, mai este încă multe de făcut. La acest capitol actualmente este importantă îmbunătăţirea situaţiei. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chişinău, transmite IPN.

Diplomatul european consideră că sunt necesare mai multe schimbări în interiorul sistemului judecătoresc, inclusiv ce ţin de componenţa şi competenţa organelor judiciare care vor asigura faptul ca atitudinea judecătorilor să fie mult mai independentă.

Oficialul european susţine că domeniul justiţiei este unul foarte important pentru că este domeniul de bază pentru alte sectoare ale societăţii. În acelaşi timp, este un domeniu care este simţit direct de fiecare cetăţean.

„Asta este important mai ales în societăţile în tranziţie cum este şi Republica Moldova, care trec prin această transformare economică cu impacte sociale şi oamenii de rând trebuie să simtă că sunt egali în faţa legii, că societatea în care trăiesc este una justă”, spune Peter Michalko.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite