Pavel Filip s-a întâlnit cu reprezentantul Departamentului de Stat al SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Relaţiile moldo-americane şi posibilităţile de consolidare în continuare a dialogului bilateral au fost discutate luni, 3 iunie, de prim-ministrul Pavel Filip şi directorul Oficiului pentru Afaceri Est - Europene al Departamentului de Stat al SUA, Bradley Freden.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, premierul Pavel Filip „a apreciat buna cooperare dintre ţări în domeniile politic, economic, reformelor democratice şi combaterea traficului de fiinţe umane, menţionând că Republica Moldova atribuie o importanţă deosebită relaţiilor bilaterale cu Statele Unite ale Americii. Dinamizarea dialogului moldo-american asigură o mai bună valorificare a sprijinului acordat de SUA pentru procesele democratice şi implementarea reformelor structurale, în conformitate cu Acordul de Asociere RM-UE”.

Bradley Freden a menţionat că SUA va susţine în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor democratice şi structurale, valorificarea parcursului european şi consolidarea capacităţilor instituţionale.

Din 1992, SUA a acordat Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari. În 2018, volumul asistenţei oferite prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare a constituit peste 32 milioane de dolari. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite