Pavel Filip ia în derâdere crearea la Preşedinţie a Sfatului Specialiştilor: Avem cel mai extrabugetar preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip Foto gov.md
Pavel Filip Foto gov.md

Premierul Pavel Filip a comentat iniţiativa lui Igor Dodon privind formarea unui „sfat al specialiştilor”, pe lângâ Preşedinţie, ce va avea scopul de a încadra în câmpul muncii funcţionarii publici care ar fi fost lăsaţi fără funcţii după reforma Guvernului. Potrivit prim-ministrului, şeful statului e preocupat să propună candidaţi la funcţia de ministru, „acum brusc a realizat că ar mai vrea să se implice puţin şi în reforma guvernului”.

„Cuvântul care descrie cel mai bine reacţia preşedintelui Dodon pe subiectul reformei Guvernului este populism şi manipulare. Reforma guvernului, reducerea în jumătate a numărului de ministere, este susţinută şi apreciată de marea majoritate a cetăţenilor, conform ultimelor sondaje de opinie, dar şi de partenerii noştri externi, care ne-au oferit cu generozitate expertiza lor în elaborarea strategiei privind această reformă”, a menţionat Filip pe pagina sa de Facebook.

Premierul consideră că preşedintele a vrut să le dea cetăţenilor noutatea că el va avea un „sfat al specialiştilor”, oameni pe care îi va plăti din surse „extrabugetare”. 

„Dacă are aşa de mulţi bani extrabugetari, îi propun să renunţe integral la banii de la buget pe care Guvernul îi alocă pentru acoperirea cheltuielilor Preşedinţiei, ar fi o economie importantă”, a încheiat Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite