Pavel Filip: Guvernul aşteaptă asistenţa FMI în realizarea reformelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul aşteaptă suportul şi asistenţa Fondului Monetar Internaţional în realizarea reformelor importante. Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip în cadrul întrevederii cu echipa de experţi ai FMI, condusă de Ben Kelmanson, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Executiv.

Pavel Filip a precizat că măsurile de îmbunătăţire a mediului de afaceri deja dau rezultate şi aceste eforturi vor fi continuate. O atenţie aparte a fost acordată şi reformei administraţiei publice, unde s-a avansat mult. Printre priorităţile Guvernului pe termen mediu şi lung au fost evidenţiate educaţia, asigurarea supremaţiei legii şi îmbunătăţirea infrastructurii drumurilor.

Şeful echipei de experţi FMI, Ben Kelmanson, a notat că au fost observate progrese în anumite sectoare şi aceste eforturi trebuie continuate. Scopul actualei misiuni este de a constata evoluţiile în economie pe termen scurt şi perspectivele pe termen lung şi de a revizui îndeplinirea angajamentelor autorităţilor în cadrul programului cu FMI. Rezultatele evaluării vor fi expuse în raportul final.

Misiunea de experţi FMI se află în vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie.

Programul pe trei ani al autorităţilor Republicii Moldova, susţinut de FMI, a fost aprobat la 7 noiembrie 2016. Acesta este finanţat printr-un credit în valoare totală de aproximativ 182 de milioane de dolari, dintre care 59 de milioane au fost deja debursate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite