PAS vine cu un set de propuneri de susţinere a antreprenorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO unpaspentru.md
FOTO unpaspentru.md

După discuţii cu oamenii de afaceri din ţară, în cadrul cărora au fost abordate problemele cu care se confruntă aceştia, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) vine cu un set de recomandări pentru a uşura activitatea antreprenorilor.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele Organizaţiei teritoriale PAS Chişinău, Vladimir Bolea, a declarat că este sigur de faptul că guvernarea nu va lua în considerare recomandările făcute de PAS, însă formaţiunea le va implementa când va veni la guvernare, transmite IPN.

O parte din recomandări presupun mai puţine controale, costuri mai mici, dar şi reguli clare la verificare a bunurilor în Vamă. Niciun funcţionar nu trebuie să abuzeze de neclarităţile legii şi să evalueze eronat bunurile, iar pentru a îndrepta lucrurile în acest sens PAS propune să fie îmbunătăţit sistemul de monitorizare a controalelor de stat. Totodată, se propun mai puţine comisioane la efectuarea operaţiunilor bancare.

Alte recomandări urmăresc ca finalitate elaborarea unui document de către Guvern care să oblige instituţiile de stat să nu solicite de la antreprenori acte ce pot fi obţinute prin sistemul informaţional direct de la instituţiile de stat abilitate.

PAS mai propune reducerea numărului de taxe achitate de micii antreprenori şi încurajarea antreprenorilor noi prin introducerea unui nou tip de SRL în legislaţie, şi anume SRL debutant, pentru care se aplică impozit zero pe profit în primii trei ani de activitate şi taxă zero pentru banii investiţi.

De asemenea, formaţiunea optează pentru păstrarea patentei de întreprinzător până când starea economică a ţării va permite scoaterea acestora din circuit. Totodată, este propusă modificarea legislaţiei cu privire la patentă pentru a armoniza interesele statului cu cele ale posesorilor de patente.

PAS îşi propune că instituie şi un consiliu consultativ, din 30 de antreprenori din diverse domenii, care se va întruni cel puţin o dată la două luni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite