PAS şi PPDA au semnat acordul de constituire a Blocului electoral ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr au creat Blocul electoral ACUM, care va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Liderii celor două formaţiuni au semnat un acord în acest sens, în cadrul unui eveniment de constituire juridică a blocului, care avut loc duminică, 16 decembrie.

Atât Maia Sandu, cât şi Andrei Năstase susţin că celor două formaţiuni nimic nu le poate sta în cale în dorinţa mare de libertate, dorinţa mare de a edifica în Republica Moldova un stat de drept, cu o justiţie funcţională, cu o economie funcţională, cu un trai mai bun acasă, transmite IPN.

„De doi ani de zile muncim, luptăm cot la cot. Ne uneşte dorinţa noastră de a pune Republica Moldova pe făgaşul normalităţii, de a oferi o şansă oamenilor oneşti să trăiască demn acasă, să aibă condiţii pentru ca cei care au plecat să poată să se întoarcă. Ne uneşte dorinţa noastră de a construi o societate cu adevărat democratică în care votul oamenilor contează, în care oamenii decid cine să-i reprezinte la conducerea ţării, cine să ia decizii în numele lor. Societate în care votul nu este nici furat, nici cumpărat. Ne uneşte angajamentul nostru de a construi un stat de drept care să ne protejeze de tot felul de hoţi, uzurpatori, corupţi. Ne uneşte angajamentul nostru de a promova politici economice care să creeze condiţii pentru ca cei care pot munci să-şi asigure bunăstarea, iar cei care nu pot munci, să fie protejaţi, inclusiv economic de către stat”, a declarat Maia Sandu.

„Republica Moldova a rămas într-un moment fără o alternativă actualei guvernări hibride , oligarhice şi geopolitice. Iată că prin efortul nostru, al tuturor, am edificat partidele noastre – Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate care, călăuzite de ideea de unitate a tot ce înseamnă calitate în Republica Moldova, a tot ce înseamnă onestitate, integritate, meritocraţie, au decis să creeze acest bloc electoral”, a menţionat Andrei Năstase.

Potrivit politicianului, pentru a realiza toate obiectivele este nevoie de „foarte multă muncă, dăruire şi de multă dorinţă de libertate, lucruri pe care cele două formaţiuni le posedă, acest fapt fiind demonstrat pe parcursul ultimilor ani şi lucru care va fi demonstrat şi la următorul scrutin”.

Conform acordului, blocul electoral este condus de Consiliul Politic constituit din opt membri dintre care doi copreşedinţi – Maia Sandu şi Andrei Năstase – care sunt şi copreşedinţii blocului electoral. Alţi şase membri ai Consiliului sunt Liliana Nicolaescu-Onofrei, Igor Grosu, Mihai Popşoi, Alexandru Slusari, Inga Grigoriu, Chiril Moţpan.

Consiliul Politic al blocului electoral aprobă lista candidaţilor din partea Blocului electoral pentru circumscripţia electorală naţională, precum şi candidaţii la funcţia de deputat în Parlament în circumscripţiile uninominale. Tot prin decizia Consiliului Politic se numesc conducătorii grupurilor şi se aprobă lista membrilor grupurilor de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor susţinătorilor candidaţilor respectivi.

Potrivit acordului, blocul electoral îşi încetează activitatea la expirarea a trei zile de la data confirmării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituţională, dacă până atunci organele competente ale ambelor partide semnatare nu au decis altfel.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite