PAS: Demisia lui Dorin Chirtoacă se cerea demult

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO unpaspentru.md
FOTO unpaspentru.md

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de către Maia Sandu, a emis un comentariu pe subiectul demisiei lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general de Chişinău. Potrivit formaţiunii, demisia edilului se cerea demult.

„Demisia lui Dorin Chirtoacă se cerea demult. Chişinăul poate fi scos acum din mâinile corupţilor care s-au instalat la primărie şi noi vom face tot posibilul pentru aceasta. Totodată, trebuie să dăm dovada de vigilenţă, maturitate politică şi să nu permitem guvernării Plahotniuc-Dodon să deturneze procesul electoral”, se arată într-un comunicat de presă emis de PAS.

Primarul general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, suspendat din funcţie fiind vizat într-un dosar penal, şi-aanunţat  demisia vineri, 16 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dorin Chirtoacă a precizat că pleacă din funcţie „în semn de protest şi dezacord faţă de abuzurile care au loc împotriva oraşului, dar şi împoriva subsemnatului şi în niciun caz pentru a recunoaşte acuzaţiile prosteşti care îmi sunt aduse”. 

El susţine că, potrivit Codului Electoral, alegerile anticipate în Chişinău ar urma să aibă loc pe 20 mai.

Primarul a dat de înţeles că Partidul Democrat va face tot ce-i stă în puteri pentru a evita alegerile anticipate, pe motiv că aceştia le-ar pierde.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite