Partidul Democraţia Acasă va depune astăzi la CEC lista de candidaţi pentru alegerile din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii unioniştii care vor participa la alegerile parlamentare pe lista Partidului Democraţia Acasă, cu sigla UNIREA, au anunţat că astăzi, 21 ianuarie, formaţiunea va depune la Comisia Electorală Centrală lista de candidaţi pentru circumscripţia naţională.

Într-o conferinţă de presă la IPN, Ion Leaşcenco, unul dintre candidaţi, a menţionat că pe listă sunt 40 de persoane. Sunt oameni cunoscuţi ca buni unionişti, sinceri, bine intenţionaţi.  Niciunul dintre candidaţi nu a deţinut funcţii publice de conducere.

Potrivit lui Ion Leaşcenco, de asemenea, continuă strângerea de semnături pentru cei patru candidaţi ai Partidului Democraţia Acasă pentru circumscripţiile uninominale, iar în următoarele zile vor fi depuse la comisiile electorale de circumscripţie listele de semnături pentru a fi înregistraţi în calitate de concurenţi electorali.

Preşedintele Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc, a declarat că echipa nou formată este pregătită moral şi intelectual pentru a participa la alegerile parlamentare. Deţine toată energia şi forţa pentru a accede în Parlament şi a realiza cauza românească şi europeană. Vasile Costiuc susţine că actuala guvernare obstrucţionează dreptul constituţional de a participa la alegeri prin noile reguli de joc pentru aceste  alegeri. Una dintre bariere fiind obligativitatea de a depune personal dosarul pentru a participa în alegeri şi pentru a obţine certificatul de integritate. 

Liderul Partidului Democraţia Acasă susţine că piedici li se pun concurenţilor electorali şi prin faptul că ANI intenţionat eliberează cu întârziere certificatele de integritate concurenţilor electorali şi din acest motiv cei care decid să se implice mai târziu în alegeri nu mai reuşesc să fie înscrişi în cursa electorală.

Interpreta de muzică populară Zinaida Bolboceanu, care va candida din partea Partidului Democraţia Acasă pe circumscripţia Căuşeni, a menţionat că a decis să se implice în aceste alegeri pentru a corecta o greşeală a istoriei, dar şi pentru a susţine tinerii care luptă pentru idealul unirii.

Anatol Ursu, candidatul Partidului Democraţia Acasă pe circumscripţia Ialoveni, a declarat că a reuşit să colecteze mai mult de 500 de semnături, însă mai colectează, ca să fie sigur că va fi înregistrat ca şi concurent electoral. Potrivit acestuia, circumscripţia Ialoveni este una care susţine idealul unirii şi din acest motiv oamenii vor avea un candidat unionist pe această circumscripţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite