Consilier nou în CMC

Consilier nou în CMC

Eremei Priseajniuc, consilier principal de stat în Cabinetul premierului Pavel Filip, a devenit şi consilier municipal în Chişinău, după ce Ruslan Codreanu şi-a depus mandatul de ales local pentru a accede în funcţia de viceprimar al capitalei, transmite IPN.

Societatea civilă a lui Igor Dodon cere ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova DOCUMENT | traian basescu

Societatea civilă a lui Igor Dodon cere ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata în Republica Moldova DOCUMENT

Mai multe comisii din cadrul Consiliului Societăţii Civile pe lângă Preşedinţia de la Chişinău, formate prin decretul lui Igor Dodon, solicită autorităţilor statului să-l declare pe fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu persona non-grata în Republica Moldova. Potrivit acestora, ex-preşedinte român ar promova „moldofobia şi rusofobia” şi atentează la securitatea naţională.

Vitalie Nagacevschi: Probabilitatea ca Interpol să accepte anunţarea lui Vlad Plahotniuc în căutare internaţională este foarte mică

Vitalie Nagacevschi: Probabilitatea ca Interpol să accepte anunţarea lui Vlad Plahotniuc în căutare internaţională este foarte mică

Avocatul Vitalie Negacevschi consideră că probabilitatea ca Interpol să accepte solicitarea organului de urmărire penală a Rusiei de a-l anunţa pe preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în căutare internaţională este foarte mică, pe motiv că oamenii legii de la Moscova ar fi comis mai multe încălcări de procedură. În plus, avocatul a menţionat că arestarea care a fost dispusă la Moscova pe numele lui Plahotniuc este ilegală.

Integrarea Moldovei în UE, susţinută de 36% dintre respondenţi | uniunea europeana

Integrarea Moldovei în UE, susţinută de 36% dintre respondenţi

Dacă duminica viitoare ar fi organizat un referendum la care moldovenii ar trebui să aleagă între integrarea Republicii Moldova în UE sau cea Eurasiatică, 36% ar vota pentru integrarea în UE, în timp ce pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică ar vota 42,2%. Circa 9% nu ar vota niciun vector extern din cele două. Rezultatele au fost obţinute în cadrul unui sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova, transmite IPN.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 2 ani · comentarii (19)

Orice acţiune - inclusiv una politică, comunicaţională, informaţională – se judecă după finalitate. Are un obiectiv, o planificare, nişte mijloace de exprimare, instrumente, oameni, resurse şi, în final, o concluzie, o realizare. Abia ceea ce se obţine după derularea acţiunii este definitoriu pentru a marca faptul că am avut la bază o politică bună sau mai puţin bună.

acum 15 zile · comentarii (4)

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

acum 22 zile · comentarii (46)

Când, în 1987, Academia Ungară a editat acel ridicol „tratat“ de Istoria Transilvaniei, plin de dezinformări şi de interpretări tendenţioase, regimul comunist, în loc să răspundă, la rândul său, cu un tratat academic mai solid decât prostiile de la Budapesta, a editat lucrarea propagandistică Transilvania, pământ românesc, sub redacţia savantului de renume mondial... Ilie Ceauşescu.

acum 23 zile · comentarii (129)

Republica Moldova este un stat care are spaţiul public în afara controlului autorităţilor naţionale. Potrivit datelor furnizate de către Consiliul de Coordonare al Audiovizualului, 80% din ştirile, informaţiile şi comentariile vehiculate în spaţiul public, în orice limbă, sunt produse în Federaţia Rusă.

luna trecuta · comentarii (117)

Acest text este radiografia unei manipulări de presă lansată de dincolo de Prut şi devenită deja iritantă prin persistenţă şi intensitate. Se încearcă acreditarea ideii că acolo ar exista un război fără rest şi fără prizonieri între guvern şi preşedinţie de tipul confruntării între Vest şi Est, Bine şi Rău, „cei buni“ şi „cei răi“.

acum 2 luni · comentarii (23)

La Chişinău, disputa Dodon-Plahotniuc, marcată până recent şi de înţelegeri punctuale pe numiri şi legi, cu precădere legea alegerilor pe sistemul mixt într-un tur, s-a transformat într-o operaţiune de izolare a Preşedintelui pe baza aberaţiilor şi faliilor stârnite în societate.

acum 3 luni · comentarii (28)

Dodon e nefericit: taman când reuşise, în fine, după un ocol de câteva mii de kilometri, să ia lumina cunoaşterii de la stăpânul său Rogozin, propriii lui deputaţi „socialişti“ l-au făcut de râs. Cu duplicitatea caracteristică spaţiului trans-prutean, respectivii şi-au păstrat cetăţenia română, ignorând complet ordinul său din iarnă, de a renunţa la ea.

acum 4 luni · comentarii (60)

Federaţia Rusă este în cea mai complicată situaţie a sa de după prăbuşirea Zidului Berlinului. După anexarea Crimeei şi agresiunea militară din Estul Ucrainei, sancţiunile şi izolarea s-au abătut peste Rusia lui Putin, mai grele decât bravează Kremlinul că ar fi, ca impact.

acum 4 luni · comentarii (65)