Ion Ceban: Socialiştii sunt pregătiţi pentru alegeri anticipate locale şi le vor câştiga

Ion Ceban: Socialiştii sunt pregătiţi pentru alegeri anticipate locale şi le vor câştiga

Partidul Socialiştilor este pregătit pentru alegerile anticipate în municipiul Chişinău şi reprezentantul formaţiunii va câştiga acest scrutin. Declaraţia a fost făcută de către Ion Ceban, şeful fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău şi secretarul preşedintelui Republicii Moldova, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

De Ziua Iertării, Igor Dodon a vizitat o familie nevoiaşă cu nouă copii

De Ziua Iertării, Igor Dodon a vizitat o familie nevoiaşă cu nouă copii

De Ziua Iertării, 18 februarie, Igor Dodon a mers împreună cu soţia şi feciorii săi în vizită la o familie din localitatea Râşcova, raionul Criuleni, care creşte în condiţii grele nouă copii. Familia prezidenţială a adus în dar mai multe cadouri, printre care aragaz, frigider, televizor, lenjerie de pat, haine, ghiozdane cu rechizite şcolare, produse alimentare, transmite IPN.

Pavel Filip: Moldova va menţine ritmul înalt de implementare a condiţionalităţilor UE | uniunea europeana

Pavel Filip: Moldova va menţine ritmul înalt de implementare a condiţionalităţilor UE

Republica Moldova este determinată să menţină ritmul înalt de implementare a condiţionalităţilor stabilite cu UE, asumându-şi obiectivul de a accelera procesul dat, în pofida faptului că anul 2018 este unul electoral, a spus premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, Germania.

Revenit din Basarabia, să vă povestesc, aşa, o situaţie tipic Basa şi specifică Estului postcomunist. Între mine –  simplu cetăţean – şi foştii bandiţi ajunşi oligarhi şi deveniţi mari oameni de afacere şi/sau politicieni există o mulţime de legături. Avem aceeaşi şcoală, istorii şi cunoştinţe comune, pături sociale destul de apropiate sau care se intersectau, rădăcini comune etc.

acum 2 ani · comentarii (19)

Contextul internaţional şi dezvoltările contemporane ale conflictului în direcţia războiul hibrid aduc noi provocări statelor, cu atât mai mult statelor slabe. În spaţiul post-sovietic, dar nu numai, în întreaga zonă de interes rusă, războiul informaţional permite dezvoltări ce ameninţă societăţile şi comunităţile statelor din spaţiul post-sovietic.

acum 6 zile · comentarii (24)

Între 29 ianuarie şi 2 februarie, un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) a vizitat Republica Moldova pentru a ajuta la redactarea şi punerea în aplicare a documentelor strategice ale ţării, inclusiv strategia naţională de apărare şi strategia militară, precum şi planurile de acţiune aferente.

acum 10 zile · comentarii (11)

Unul dintre reperele în jurul căruia ar trebui să pivoteze disputa politică, economică şi socială din R. Moldova, în perspectiva alegerilor parlamentare din noiembrie 2018 este aşa numitul „furt al miliardului” (în realitate, vom vedea, sumele sunt mult mai mari). De la dispariţia banilor au trecut circa patru ani, timp în care autorităţile nu au oferit dovezi credibile că identificarea vinovaţilor este o preocupare majoră. Dimpotrivă.

acum 17 zile · comentarii (5)

Partida pro-rusă din Republica Moldova are multe componente. Cea mai cunoscută, vizibilă şi vocală e reprezentată de Preşedintele Igor Dodon, asumat pro-rus şi cu gesturi ostentative în favoarea Rusiei, ca şi cum şi-ar fi asumat rolul de reprezentant al fostei metropole imperial sovietice în Republica Moldova. Apărarea intereselor Rusiei la Chişinău, nu reprezentarea propriului popor.

luna trecuta · comentarii (21)

Igor Dodon a fost suspendat pentru a treia oară din funcţia sa de preşedinte al Republicii Moldova. În ultima săptămână s-a întâmplat de două ori, din cauza refuzului acestuia de a-şi îndeplini obligaţiile ce îi revin constituţional din rolul de preşedinte.

acum 2 luni · comentarii (12)

Am traversat o perioadă fastă pentru conflictul nistrean. Pe formatul existent, 5+2, pe abordarea curentă, Berlin plus, pe temele în discuţie – deschiderea podului Gura Bâcului-Bâcioc, telefonia, şcolile în limba română, accesul la terenuri şi apostilarea diplomelor – s-au făcut progrese şi aşteptăm să le vedem şi implementate.

acum 2 luni · comentarii (11)

Orice acţiune - inclusiv una politică, comunicaţională, informaţională – se judecă după finalitate. Are un obiectiv, o planificare, nişte mijloace de exprimare, instrumente, oameni, resurse şi, în final, o concluzie, o realizare. Abia ceea ce se obţine după derularea acţiunii este definitoriu pentru a marca faptul că am avut la bază o politică bună sau mai puţin bună.

acum 3 luni · comentarii (4)

Şi ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat! La un an de mandat, timp în care a urlat, s-a zbenguit, a tunat şi a fulgerat, a ameninţat şi s-a dat de ceasul morţii să întoarcă Republica Moldova spre Est, în stepele Asiei şi străfundurile Siberiei, după nenumărate vizite la Moscova în diferite calităţi, de s-au săturat oamenii ăia să-l tot vadă pe musafirul nepoftit, Igor Dodon a luat o bătaie serioasă de la locuitorii Chişinăului.

acum 3 luni · comentarii (46)
Postari Recente