ONU a amânat pentru luna octombrie discuţiile privind retragerea trupelor ruse din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile despre includerea pe ordinea de zi a Adunării Generale a ONU a subiectului privind necesitatea retragerii trupelor ruse din Transnistria au fost amânate pentru luna octombrie curent, informează agenţia de presă rusă Ria Novosti, citată de Adevărul.

„În conformitate cu înţelegerile dintre delegaţiile interesate, comitetul general a luat decizia să amâne discuţiile pe marginea acestui punct până în octombrie”, a declarat secretarul de presă al ONU, Brenden Varma, pentru jurnalişti.

Acesta a mai precizat că este vorba de delegaţiile Republicii Moldova şi a Rusiei. Potrivit lui Varma, la şedinţa Adunării Generale a ONU din 15 septembrie va fi aprobat programul de lucru pentru cea de-a 72-a sesiune.

O nouă sesiune a Adunării Generale a ONU a fost deschisă la 12 septembrie. Dezbaterile politice la nivel înalt vor începe pe 19 septembrie.

Amintim că la mijlocul lunii august curent, Chişinăul s-a adresat către Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) să demareze discuţii, în cadrul celei mai apropiate Adunări Generale, privind necesitatea retragerii trupelor Federaţiei Ruse din stânga Nistrului.

Moldova solicita ca această chestiune să fie introdusă pe ordinea de zi a celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU.

De cealaltă parte, Igor Dodon afirmă că evacuarea trupelor Federaţiei Ruse va fi posibilă doar după soluţionarea politică a conflictului îmgheţat de pe Nistru.

Moscova consideră iniţiativa Chişinăului la ONU cu privire la retragerea trupelor ruse din regiunea moldoveană separatistă Transnistria drept o nouă acţiune ostilă menită să afecteze relaţiile între cele două ţări, a declarat adjunctul şefului diplomaţiei Serghei Riabkov într-o întâlnire cu ambasadorul moldovean în Rusia Andrei Neguţa, convocat la Ministerul rus de Externe, relatează Tass.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite