Năstase: Platon a fost reţinut datorită relaţiilor apropiate dintre Plahotniuc şi Poroşenko

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, afirmă că reţinerea omului de afaceri Veaceslav Platon a fost posibilă datorită relaţiilor apropiate dintre prim-vicepreşedintele PD, Vlad Plahotniuc, şi preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

Năstase susţine că Platon cunoaşte multe despre Plahotniuc şi ar putea oferi chiar informaţii despre implicarea democratului în spălarea a 22 de miliarde de dolari pe teritoriul Moldovei, bani proveniţi din Rusia.

„Platon şi-a făcut de cap vreo patru ani prin Chişinău şi nimeni nu i-a făcut nimic. Acum, într-un timp record, este şi reţinut, şi arestat. Platon ştie multe şi a încercat să vorbească, din această cauză Plahotniuc a comandat arestarea lui. Platon a recunoscut că a cumpărat acţiunile lui Plahotniuc din BEM, după care a fost impus de către acesta să le vândă lui Ilan Şor”, a declarat politicianul.

În opinia lui, o investigaţie corectă a furtului miliardului poate avea loc doar în condiţiile unei anchete externe. 

„Procuratura, care este controlată de Plahotniuc, niciodată nu-l va cerceta penal pe acesta. Pentru o investigaţie corectă trebuie să se implice organele de drept din SUA sau din statele din UE”, subliniază Năstase.

Preşedintele PPDA neagă că oamenii de afaceri Victor şi Viorel Ţopa (despre care se spune că ar finanţa partidul) ar fi cercetaţi penal de către procurorii germani, aşa cum au informat unele instituţii media. 

„Nu este adevărat. Această presă aservită a prezentat un răspuns mai vechi dintr-o corespondenţă diplomatică în urma multiplelor cereri privind extrădarea lor. Aceste cereri au fost respinse. Victor şi Viorel Ţopa nu intenţionează să părăsească Germania”, dă asigurări liderul Platformei.
 

Andrei Năstase a făcut aceste afirmaţii în cadrul emisiunii „Puterea a patra”, de la postul de televiziune N4.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite