Marcel Snegur este noul preşedinte al Asociaţiei Aleşilor Locali ai PLDM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul satului Parcova, raionul Edineţ, este noul preşedinte al Asociaţiei Aleşilor Locali ai Partidului Liberal. Alegerea acestuia a avut loc în cadrul forumul Aleşilor Locali ai formaţiunii, care s-a desfăşurat la 14 şi 15 iulie, transmite IPN.

În cadrul reuniunii au fost aleşi şi doi vicepreşedinţi, Elena Chircu, consilier local din satul Lozova, Străşeni, şi Gheorghe Răileanu, primar de Cimişlia.

„Avem misiunea să întoarcem oamenilor încrederea şi speranţa. Să ne mobilizăm, să ne reîncărcăm bateriile şi să ne reconectăm la cetăţean, la nevoile şi necesităţile lui”, a menţionat Viorel Cibotaru, liderul PLDM.

„Sunteţi cei care aţi demonstrat că, dacă lupţi, poţi să pierzi, dar dacă nu lupţi – ai pierdut deja. De activismul şi prestaţia voastră în comunităţi depinde succesul pe viitor. Avem datoria să demonstrăm că se poate face o politică în interesul cetăţeanului simplu”, a spus Tudor Deliu, vicepreşedintele PLDM.

În cadrul forumului, aleşii locali s-au expus pe marginea problemelor cu care se confruntă în activitate. Ei au reclamat lipsa de transparenţă în procesul decizional, gestionarea defectuoasă a banului public, distribuirea resurselor financiare pe criterii politice şi clientelare.

Aleşii locali ai PLDM au adoptat şi o declaraţie, în care se spune că, în lipsa unor viziuni clare de dezvoltare a localităţilor şi în condiţiile reformelor europene, puterea centrală se concentrează pe o agendă politică falsă, schimbând accentele de la nevoile reale ale populaţiei la dezbateri şi confruntări sterile pe teme de legislaţie electorală. În declaraţie se face apel la unitatea forţelor politice europene, a societăţii civile, a aleşilor locali pentru a nu admite transformarea comunităţilor în sprijinul guvernării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite