Maia Sandu: Instituţiile tergiversează procesul de investigare a furtului miliardului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Instituţiile de investigaţii din Republica Moldova tergiversează procesul de investigare a furtului miliardului. Totodată, guvernarea întârzie să convină cu compania Kroll pe măsurile de recuperare a mijloacelor financiare. Declaraţia a fost făcută de preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

„Este foarte clar că nu o să avem acces de bună voie la informaţiile din raportul Kroll 2. Şi mai grav este că guvernarea nu se mişcă mai departe. Chiar dacă informaţia nu este disponibilă pentru toată lumea, compania Kroll ar trebui să meargă mai departe şi să ia legătura cu instituţii concrete din afara ţării pentru ca să pornească procedura de recuperare a banilor. Din ce am înţeles eu, aici este problema pentru că guvernarea întârzie să convină cu compania Kroll pe măsurile de recuperare. Deci, acolo e o tergiversare”, a spus Maia Sandu.

Preşedinta PAS afirmă că tergiversează acest proces şi instituţiile de investigaţii din ţară. O dovadă clară în acest sens este tergiversarea procesului de judecată în cazul lui Ilan Şor. „Ideea e foarte clară – dacă nu există condamnare, atunci omul e liber, cheltuieşte aceşti bani care au fost furaţi, candidează la parlamentare şi în cel mai urât caz ajunge în Parlament”, susţine Maia Sandu.

Potrivit ei, până la momentul actual, nu este nimic recuperat din furtul miliardului şi aceasta este cea mai clară dovadă a lipsei de dorinţă a guvernării de a rezolva cazul furtului miliardului. „Faptul că Ilan Şor este la libertate şi faptul că nu a fost recuperat niciun bănuţ vorbeşte despre justiţia din Republica Moldova şi despre guvernarea Partidului Democrat”, a afirmat preşedinta PAS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite