Maia Sandu: Alegerile din 24 februarie nu sunt libere şi corecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Lidera PAS, Maia Sandu, susţine că alegerile parlamentare din 24 februarie nu pot fi libere şi corecte din cauză că a fost schimbat sistemul electoral. Preşedinta PAS afirmă că sistemul electoral mixt avantajează doar partidele mari, cu resurse financiare şi administrative.

Maia Sandu a declarat, într-o dezbatare organizată la Bucureşti cu genericul „De la furtul miliardului - la furtul alegerilor”, că Partidul Democrat a acceptat schimbarea sistemului electoral chiar dacă ar fi fost clar de la bun început că acesta avantajează Partidul Socialiştilor din R.Moldova.

„Partidul de la guvernare, cu toate că îşi spune partid proeuropean, nu a avut nicio problemă să promoveze insistent un asemenea sistem electoral care să avantajeze forţele proruse”, a afirmat Maia Sandu.

Lidera PAS subliniat că Partidul Democrat favorizează în această campanie electorală Partidul Socialiştilor şi Partidul Şor. În acest sens, ea a menţionat că autorităţile statului nu verifică provenienţa banilor acestor formaţiuni şi nici nu văd o problemă în legătură cu fundaţiilor liderilor de partide care oferă cadouri electorale.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că liderii Blocului electoral ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, promovează în spaţiul public ideea că alegerile din 24 februarie vor fi fraudate şi, ca urmare, acestea n-ar trebui recunoscute. Potrivit lui, în aşa mod, liderii opoziţiei încearcă să găsească de pe acum o scuză a faptului că vor pierde alegerile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite