Krasnoselskii l-a felicitat pe Putin la aniversarea a 225 de ani de la Pacea de la Iaşi: „Rusia a adus pe malurile Nistrului pacea şi stabilitatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, l-a felicitat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, cu ocazia împlinirii, la 9 ianuarie 2017, a 225 de ani de la semnarea Tratatului de la Iaşi, ce anunţa sfârşitul războiului ruso-turc dintre anii 1787 - 1791. Krasnoselskii susţine că Rusia va fi mereu garantul libertăţii Transnistriei.

„În aceste zile sărbătorim aniversarea a 225 de ani de la Pacea de la Iaşi, ce a pus punct unui război lung şi sângeros dintre Rusia şi Imperiul Otoman. Marile victorii ale lui Suvorov şi Potemkin la Kinburn, Oceakov, Râmnicu, Focşani, Bender, Akerman, Ismail, victoriile maritime ale lui Uşakov la Fidonisi şi Kerci, Tendra şi Kaliakra au arătat lumii întregi că armata şi flota rusă sunt în stare să apere interesele Imperiului Rus şi a pus capăt dominaţiei otomane pe malurile Mării Negre, ce se numeau în antichitate ruseşti. Potrivit acestui acord, pământurile Novorosiei şi Taridei au fost întoarse Imperiului, iar graniţa acestuia a trecut pe malurile Nistrului, confirmând civilizaţia rusă pe teritoriile pustii de dinainte. Rusia a adus pe malurile Nistrului pacea şi stabilitatea, a asigurat securitatea şi dezvoltarea economică pentru sute de ani înainte.                                   Poporul transnistrean este încrezut că tradiţiile vor fi în continuare păstrate, iar Federaţia Rusă va fi astăzi şi mereu garantul libertăţii Transnistriei”, se arată în felicitarea lui Krasnoselskii pentru Putin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite