Iurie Leancă va solicita la Bruxelles prezenţa judecătorilor europeni în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iurie Leancă, ex-premier, merge în perioada 16-19 martie la Berlin şi la Bruxelles.
Iurie Leancă, ex-premier, merge în perioada 16-19 martie la Berlin şi la Bruxelles.

Deputatul neafiliat Iurie Leancă, ex-premier, merge în perioada 16-19 martie la Berlin şi la Bruxelles. Politicianul va aborda la Bruxelles tema prezenţei unor judecători europeni în ţară, care să-i asiste o perioadă pe magistraţii moldoveni, transmite IPN.

„Este un proiect pe care l-am iniţiat ca prim-ministru şi pentru care voi insista în continuare până ce îl voi vedea implementat. Cred că este o modalitate foarte eficientă prin care s-ar putea începe o reformă reală în sistemul judecătoresc”, scrie Iurie Leancă pe pagina sa de facebook.

În cadrul deplasărilor, politicianul mai scrie că va discuta cu oficialii europeni despre ceea ce crede că trebuie făcut pentru ca actualul guvern minoritar să nu devieze ţara de la calea europeană. „Mesajul principal pe care îl voi transmite oficialilor europeni este că Republica Moldova nu aparţine unui grup de politicieni care au decis să ignore votul pro-european din 30 noiembrie, ci cetăţenilor ţării, iar sprijinul pe care UE îl acordă este destinat lor şi trebuie să continue”, a specificat deputatul.

Iurie Leancă a mai spus că le va cere celor cu care se va întâlni să sprijine ţara, chiar şi în actualul context politic, pe care îl numeşte confuz, dar să ceară în schimbul acestei susţineri reformarea instituţiilor de drept şi realizarea unei anchete echidistante privind situaţia de la Banca de Economii a Moldovei. Deputatul subliniază că aceasta ar fi o garanţie prin care puterea actuală ar da dovadă că doreşte cu adevărat aflarea adevărului despre ceea ce s-a întâmplat timp de mai mulţi ani la banca respectivă.

De asemenea, vizita sa are şi o dimensiune politică – va discuta despre obiectivele noului proiect politic pe care îl construieşte, va avea întâlniri cu experţi şi jurnalişti europeni, pentru a face un schimb de opinii cu ei, inclusiv legat de modul în care sunt finanţate partidele din Europa.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite