Introducerea integrării europene în Constituţie, prioritatea agendei parlamentare din săptămâna curentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Prioritatea agendei parlamentare pentru săptămâna curentă rămâne a fi modificarea Constituţiei, şi anume introducerea vectorului european. Despre aceasta a anunţat vicepreşedintele Parlamentului Valeriu Ghileţchi, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Valeriu Ghileţchi, care este şi membru al Grupului Parlamentar Popular European, spune că pledează atât pentru introducerea vectorului european în constituţie, cât şi pentru modificarea articolului 13, privind denumirea limbii.

„Ştiu că fracţiunea Partidului Liberal Democrat, cât şi a Partidului Liberal condiţionează votul pentru integrarea europeană cu modificarea articolului 13. Nu sunt sigur că Partidul Democrat acceptă aceste condiţionări. Pentru noi ar fi ok ca ambele proiecte să se regăsească pe ordinea de zi, să votăm pentru ambele proiecte”, a notat deputatul.

„Este o ocazie istorică pe care o are acest Parlament de a face aceste modificări, dar, în acelaşi timp, chiar dacă nu se ajunge la un consens privind articolul 13, cred că ar fi regretabil să nu votăm modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte introducerea sintagmei integrare europeană. Toate argumentele pe care le-am auzit de la alţi colegi nu justifică nevotarea acestei modificări la Constituţie. Urmează să vedem care va fi totuşi decizia celor două fracţiuni”, a  mai spus Valeriu Ghileţchi.

Iniţiativa legislativă care prevede introducerea vectorului integrării europene în Constituţia Republicii Moldova a fost dezbătută în şedinţa de vineri, 12 octombrie, a Parlamentului. Însă, după ce deputaţii din fracţiunile PSRM, PLDM şi PL au anunţat că nu vor susţine acest proiect, iar unii dintre ei au părăsit sala de şedinţă, votul a fost amânat pentru această săptămână.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite