Ilan Şor ameninţă că va închide JurnalTV şi le recomandă jurnaliştilor „să-şi caute de urgenţă un nou serviciu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, ameninţă că va închide postul de televiziune JurnalTV, chiar a doua zi după alegeri, pe 25 februarie 2019. În acest sens, edilul le-a recomandat jurnaliştilor să-şi caute un nou post de muncă.

Afirmaţiile lui Ilan Şor vin în contextul unei investigaţii publicate de JurnalTV, unde jurnaliştii susţin că doar „cu trei luni înainte de lovitura finală în jaful secolului, Ilan Şor a cheltuit 430 de mii de euro pentru închirierea unei vile de lux pe Coasta de Azur (...). Sumele au provenit din împrumutile frauduloase care au dus la falimentarea celor trei bănci conduse de Şor”.

În replică, Ilan Şor susţine că este vorba despre „o nouă minciună de la cunoscutul „gunoi media” Jurnal TV”.

„Ceea ce a scris în locul vostru Platon, prieten al stăpânului vostru Ţopa, este minciună”, a spus Ilan Şor pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „acele companii menţionate au fost firme de afaceri obişnuite până a pus mâna pe ele prietenul şi tovarăşul Maiei Sandu, celebrul Vlad Filat. Aceste firme se ocupau cu afaceri şi investiţii legale, iar veniturile din conturile lor proveneau din surse deschise şi legale”.

„Dacă Platon era sincer, v-ar fi explicat cum o companie poate avea conturi în zeci de bănci diferite. O practică normală, datorită căreia intrările din cont pot proveni din surse diferite”, a precizat primarul de Orhei.

Şor a subliniat că, „în comparaţie cu stăpânul vostru Ţopa, a sponsorului vostru Platon şi a marelui lor prieten Filat, eu trăiesc din banii munciţi de mine. Eu am creier spre deosebire de ei şi ştiu cum să câştig bani”.

„Păstrez după mine dreptul de a acţiona în judecată şi cer răspuns imediat de la „gunoiul media” Jurnal TV, al cărui stăpân este Ţopa - cel care a luat credite la Banca de Economii şi nu le-a întors, devenind astfel datorie parte a aşa-zisului miliard furat. În acest context, aş vrea să-i întreb pe “jurnaliştii cinstiţi”: vă simţiţi confortabil voi, “jurnaliştii cinstiţi”, să trăiţi şi să vă odihniţi din banii miliardului furat?”, a mai adăugat Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite