Igor Dodon pune la îndoială că PDM a ajuns întâmplător pe primul loc în buletinul de vot: „Nu cred în coincidenţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon nu crede că democraţii lui Vlad Plahotniuc au ajuns pur întâmplător să fie pe primul loc în buletinul de vot în urma tragerii la sorţi. Preşedintele ţării a afirmat că nu crede în coincidenţe şi a dat de înţeles că tragerea la sorţi a fost făcută în aşa fel, încât democraţii să fie neapărat primii în buletinul de vot.

„Eu nu cred în coincidenţe. Acum înţeleg de ce PDM de fiecare dată se străduie primii să depună actele, pentru ca să aibă posibilitatea să aleagă primii din plicurile celea”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

În aceeaşi ordine de idei, şeful statului a spus că socialiştii au depus deja actele de înregistrare pentru 5-6 circumscriţii uninominale, iar acolo, potrivit informaţiei obţinute de Igor Dodon, tot democraţii s-au ales cu primul loc în buletinul de vot.

„Mania asta că hai să fim primii, că nu ştiu ce, copilăresc se priveşte”, a adăugat Dodon.

Pe de altă parte, preşedintele ţării a spus că nu contează ordinea partidelor din buletinul de vot, pentru că alegătorul care este decis pe cine să voteze va găsi în listă partidul de care are nevoie.

Amintim că ordinea în buletin a partidelor înregistrate în cursa electorală se stabileşte în urma tragerii la sorţi, efectuată de Comisia Electorală Centrală cu participarea reprezentanţilor fiecărui partid care s-a înregistrat în ziua respectivă. În prima zi s-au înregistrat în cursă patru partide: PDM, PSRM, Blocul Electoral ACUM şi PCRM. Astfel, la tragerea la sorţi desfăşurată între aceste partide, democraţii s-au ales cu locul unu în buletinul de vot, fiind urmaţi de ACUM, PCRM şi PSRM.

De menţionat că democraţii au fost pe primul loc în buletinul de vot şi în alegerile parlamentare din 2014, dar şi la prezidenţialele din 2016.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite