Igor Dodon îl învită pe Klaus Iohannis la Chişinău: Trebuie să închegăm o comunicare responsabilă şi constructivă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Igor Dodon a avut o întrevedere luni, 30 octombrie, cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă. În cadrul întâlnirii, şeful statului i-a înmânat diplomatului român o scrisoare oficială pentru preşedintele Klaus Iohannis, prin care îl invită să viziteze Republica Moldova. Dodon consideră că între preşedintele român şi cel al Republicii Moldova „trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă şi constructivă”.

„Am toată convingerea că numai prin discuţii repetate pot fi depăşite asperităţile şi dificultăţile care mai apar în relaţiile dintre state sau dintre instituţii şi mizez pe faptul că Preşedintele României este deschis să accepte un dialog la Chişinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui”, a declarat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. 

De asemenea, în dialogul său cu Daniel Ioniţă şeful statului a vorbit despre necesitatea unei colaborări echilibrate şi reciproc avantajoase între România şi Republica Moldova, „atât în domeniul economic, cât şi în cel cultural”.

„L-am asigurat pe domnul ambasador de faptul că relaţiile moldo-române sunt şi vor rămâne a fi fundamentale pentru Republica Moldova, în virtutea vecinătăţii noastre, a evenimentelor istorice comune şi a afinităţilor culturale pe care le-am avut mereu. Suntem două state independente şi suverane, care trebuie să găsească noi oportunităţi de cooperare respectuoasă şi benefică pentru cetăţeni”, a mai subliniat preşedintele moldovean.

De menţionat că, de la învestirea sa în funcţie, din decembrie 2016, Igor Dodon nu a avut întrevederi cu conducerea de vârf a României şi nu a întreprins vizite oficiale nici la Bucureşti, nici la Kiev. În schimb, şeful statului a vizitat de mai multe ori Moscova, având şapte întrevederi cu Vladimir Putin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite