Igor Corman vrea campanie de informare privind eliminarea vizelor pentru călătoriile în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, propune desfăşurarea unei campanii mediatice de informare a cetăţenilor despre condiţiile de călătorie fără vize în spaţiul UE.

Propunerea a fost formulată în cadrul unei vizite a şefului legislativului în satul său de baştină, la Ciulucani, raionul Teleneşti, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Preşedintele legislativului a propus ca postul public de televiziune „Moldova 1” să desfăşoare o campanie naţională de informare a cetăţenilor despre beneficiile integrării europene. Populaţia urmează a fi informată într-un limbaj accesibil despre condiţiile de călătorie fără vize în spaţiul UE.

În cadrul discuţiilor, Igor Corman a menţionat că Republica Moldova s-a angajat plenar pe calea integrării europene. Şeful legislativului a subliniat că nu există alternativă pentru modernizarea ţării, care ar asigura creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Potrivit lui, odată semnat, Acordul de Asociere va facilita atragerea investiţiilor străine în Republica Moldova şi va oferi producătorilor moldoveni posibilitatea de a accesa fonduri europene. „Asocierea cu UE va fi un suport pentru dezvoltarea economiei, pentru atragerea investitorilor străini, pentru creşterea nivelului de trai”, a subliniat Igor Corman.

Şeful legislativului a menţionat că liberalizarea regimului de vize pentru călătoriile cetăţenilor moldoveni în ţările UE reprezintă confirmarea faptului că Republica Moldova şi-a făcut temele pe acasă.

Igor Corman a afirmat că alegerea între vest şi est este una falsă, iar integrarea europeană reprezintă modelul ales pentru dezvoltarea ţării, care nu exclude cooperarea cu partenerii tradiţionali din est.

Înainte să plece din Ciulucani, Corman a jucat împreună cu primarul din localitate prima partidă de ping-pong la mesele donate în cadrul campaniei sociale „O masă de tenis pentru şcoala ta”,  realizată de IPNA „Teleradio-Moldova”.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite