Ghimpu sugerează că Şalaru ar avea o înţelegere cu Dodon: „Această abordare stângace confirmă colaborarea voastră!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce noul preşedinte ales al Moldovei, Igor Dodon, a declarat că pe 17 decembrie ar urma să fie convocat Consiliul Naţional al PL, pentru a se discuta subiectul demiterii ministrului Apărării, Anatol Şalaru, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a venit cu o reacţie în acest sens. În opinia sa, faptul că Dodon ştie data la care se întruneşte Consiliul denotă că între el şi Şalaru ar exista o colaborare.

„Mare plăcere să-l ascult pe Dodon nu am, dar sunt nevoit să-i spun următoarele...

- Deschiderea Biroului de legătură NATO la Chişinău este o decizie politică asumată de majoritatea parlamentară şi Fracţiunea Partidului Liberal va susţine acest proiect în Parlament. Consider că Dodon ar trebui să se îngrijească de evacuarea arsenalului militar rusesc din Transnistria şi a armatei de ocupaţie, nu de cei 4-5 civili care vor activa în beneficiul Republicii Moldova în cadrul Biroului NATO de la Chişinău.

- Vreau să-i transmit lui Dodon că majoritatea parlamentară şi Guvernul implementează şi vor implementa reformele necesare şi nici într-un caz „reforme” pe placul preşedintelui ales.

- Ce ţine de scrisori adresate Preşedintelui în exerciţiu – Nicolae Timofti. Dacă aş decide să-i scriu Preşedintelui, l-aş ruga să-l întrebe pe viitorul Procuror General, în cazul în care dumnealui îl va numi în funcţie, de ce dosarul privind înstrăinarea sanatoriului „Moldova” din Odesa, Ucraina şi altele în care este implicat direct Dodon, nu au o finalitate.

- Vreau să-i reamintesc lui Dodon că puterea Preşedintelui Republicii Moldova ales de cetăţeni nu este în numărul de voturi cu care a fost ales, dar în drepturile (atribuţiile) oferite de Constituţie.

P.S. Referitor la informaţia prezentată astăzi de Dodon privind data convocării Consiliului Republican al PL, nu cumva „prietenul” meu va transmis această înştiinţare? Această abordare stângace confirmă colaborarea voastră”, a scris Mihai Ghimpu pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite