GĂGĂUZIA: Contracandidatul lui Formuzal contestă rezultatele alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Dudoglo, fost candidat la funcţia de başcan al Găgăuziei, a ieşit în stradă alături de câteva sute de susţinători pentru a cere renumărarea voturilor în urma scrutinului din 26 decembrie 2010.

Acesta spune că Mihail Formuzal ar fi fost numit membru al cabinetului de miniştri pe nedrept întrucât Curteade Apel de la Comrat urmează să valideze rezultatele alegerilor abia mâine. Potrivit lui Nicolai Dudoglo, alegerile la funcţia de başcan al Găgăuziei au avut loc cu multe încălcări. „Am organizat un miting al neîncrederii împotriva lui Mihail Formuzal. Ştim cazuri în care oamenilor li s-a plătit pentru a pune ştampila în dreptul contracandidatului meu. Dacă vom admite astfel de încălcări, alegerile vor deveni licitaţii", a declarat Nicolae Dudoglo, primar de Comrat, pentru „Adevărul".

Pe de altă parte, Mihail Formuzal îi recomndă lui Nicolae Dudoglo să se ocupe de treburile oraşului şi să nu se joace de-a politica.
„Dudoglo spune multe. I-aş recomandă să lase la o parte toate fanteziile sale bolnave şi să-şi caute de treaba sa. Nu am de gând să mă judec cu el", a spus Mihail Formuzal.

În urma celui de-al doilea scrutin pentru funcţia de başcan, Mihail Formuzal a obţinut 51,4 la sută dintre voturi, iar Nicolai Dudoglo - 48,6%.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite