FOTO Cum democraţii distribuie fotografii trucate pe Facebook, iar darurile pentru cetăţeni din sediul PDM au „ajuns” la sediul PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

După ce filiala Partidului Democrat (PDM) de la Botanica a publicat o fotografie pe Facebook, în care este arătată o masă plină cu pachete de crupe şi uleiuri de floarea-soarelui, iar presa a preluat fotografia şi a făcut ştiri despre „pomenile electorale ale PDM”, pe Facebook a început a circula o fotografie trucată, unde crupele şi uleiurile democraţilor sunt prezentate ca fiind la sediul PAS.

Fotografia trucată, pe care o puteţi vedea mai jos, a fost publicată pe o pagină de Facebook intitulată „Times New Moldovan”, care are deja peste 12 mii de like-uri.

Pe pagina respectivă, care pare că a fost creată ca instrument de denigrare a PLDM, PAS şi PPDA, găşim şi multe alte fotografii trucate ce sugerează că Maia Sandu, Andrei Năstase sau Tudor Deliu sunt implicaţi în furtul miliardului sau cu mesaje care o cataloghează pe Maia Sandu ca fiind un politician mincinos şi cu apartenenţă la PLDM.

Deşi este evident că fotografiile sunt trucate, multe dintre ele au peste o sută de distribuiri şi zeci de comentarii. Dacă în cazul comentariilor de pe „Times New Moldovan” acestea în mare parte sunt lăsate de pe profiluri false, atunci la capitolul distribuiri situaţia e alta. De exemplu, dacă verificăm cine sunt cei care au distribuit fotografiile trucate, vedem că printre ei se regăsesc şi activişti ai PDM. Printre aceştia îl găsim chiar şi primarul oraşului Căuşeni, Grigore Repesciuc (foto mai jos).

Pe 10 decembrie, în cadrul emisiunii „Adevărul Live”, (înaintea apariţiei acestui articol) vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari a fost întrebat cu privire la site-urile care produc ştiri false la adresa opoziţiei, democratul a răspuns: „Este o problemă. Ştirile false sunt un instrument de propagandă care este folosit eficient şi cu care se pot obţine multe lucruri. Cu fake-rile trebuie de luptat”.

Originalul postării şi fotografiei cu uleiurile şi crupele PDM pentru cetăţeni

x

Fotografia trucată şi care a fost distribuită de activiştii democraţi şi prezentată ca fiind a PAS

x

Democraţii distrubuie fotografiile trucate

f
x
x
c
x
x
x
x
Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite