Dorin Chirtoacă: Dacă aş fi rămas în funcţie, ar fi însemnat că cedez în faţa acestui regim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă afirmă că demisia sa nu înseamnă că ar fi cedat în faţa guvernării. Potrivit lui, dacă ar fi rămas în continuare în calitate de primar suspendat al Capitalei ar fi însemnat că a cedat „în faţa acestui regim dictatorial”.

Dorin Chirtoacă susţine că şi-a depus demisia abia acum şi nu mai devreme pentru că, chiar dacă ar fi făcut-o la sfârşitul anului 2017, alegerile locale anticipate oricum s-ar fi desfăşurat pe 20 mai 2018.

Chirtoacă a explicat că nu mai putea întinde cu demisia pe motiv că exista riscul ca actualul primar interimar, Silvia Radu, să rămână în funcţie până în 2019, dacă el nu ar fi plecat de la şefia Capitalei până în mai (alegerile anticipate locale nu pot fi desfăşurate mai devreme de un an până la cele ordinare).

„Ea (Silvia Radu) ar fi avut funcţia doi ani de zile în mod ilegal”, a afirmat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Adevărul Live” de pe Adevărul.ro.

Tot în acest context, el a menţionat că, înainte de a-şi depune demisia, a încercat mai întâi să epuizeze toate căile naţionale şi internaţionale pentru a fi restabilit în funcţie, subliniind că a fost suspendat din funcţie ilegal.

„Ar fi trebuit să fiu restabilit la serviciu cel puţin după referendum imediat”, a notat Chirtoacă.

Fostul primar a negat că a demisia sa a fost influenţată de cea a primarului de Bălţi, Renato Usatîi. El a precizat că a anunţat partenerii europeni încă în luna decembrie 2017 că intenţionează să demisioneze.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite