Dorin Chirtoacă consideră că Igor Dodon a fost implicat în accident rutier pentru că a condus „în stilul lui Putin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO colaj Adevărul
FOTO colaj Adevărul

Fostul primar de Chişinău Dorin Chirtoacă e de părere că Igor Dodon se face vinovat de accidentul rutier în care a fost implicat preşedintele ţării duminică, 9 septembrie, pentru că ar fi cortegiul acestuia ar fi mers „în stilul lui Putin” (...) cu viteză dublă faţă de limita legală, cu lumini, girofaruri şi restul de „zurgălăi"”, speriind pe toată lumea şi alungându-i pe participanţii la trafic în toate părţile cu megafonul poliţiei”.

„Ce misiune oficială şi grabnică avea duminica? Niciuna. De ce era cu maşina de serviciu şi în coloana oficială, dacă avea treabă privată cu copiii şi părinţii la Sadova? Lecţia cu coloana lui Tarlev care a ucis un om la Peresecina, nu a fost suficientă?”, a scris Dorin Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Acesta susţine că maşina prezidenţială mergea cu viteză excesivă, fapt pentru care a provocat accidentul rutier.

„Explicaţia este una - deprinderile şi apucăturile dictatoriale, prezente şi în stilul de a merge pe şosea, produc „roade”. Coloana oficială merge aşa apăsat în fiecare zi, îi intimidează pe toti, creează situaţii de accident, pune viaţa oamenilor în pericol, şoferii se sperie, nu ştiu cum să reacţioneze, apasă instinctiv pe frână, derapează, şi până la urma tot ei sunt făcuţi „vinovaţi” de accidente”, a subliniat Chirtoacă.

Potrivit lui, este evident şi din imagini, că accidentul a fost provocat de coloana oficială prin mersul său agresiv şi viteza peste 100km/oră, camionul a frânat şi a derapat după ce microbuzul din faţă sa a frânat şi el văzând cum goneşte coloana. De asta aţi şi publicat numai 4 secunde de video, şi numai de la maşina din spate. Publicaţi şi restul, toată deplasarea”, a spus Chirtoacă.

Igor Dodon a fost transportat duminică la spital, după ce maşina în care se afla s-a răsturnat la Străşeni, când două maşini din coloana sa, într-una dintre ele aflându-se Dodon, unul dintre fiii săi şi mama sa, s-au ciocnit cu un autocamion. Toţi trei au suferit leziuni uşoare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite