Dodon, supărat pe Guvern pentru avizul pozitiv de modificare a Constituţiei: A comis un act contrar voinţei poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon consideră că Guvernul Filip a comis un act contrar voinţei poporului miercuri, 31 ianuarie, când a dat aviz pozitiv proiectului de modificare a Constituţiei, ce presupune includerea în Legea Supremă a sintagmei „integrare europeană” ca vector de dezvoltare al ţării. Preşedintele a calificat acest gest ca fiind o provocare, menită să divizeze şi mai mult societatea.

„Nici majoritatea parlamentară actuală, nici Guvernul nu dispun de suficientă legitimitate să adopte decizii de importanţă crucială din numele întregului popor al Moldovei. Vă amintesc că şi Parlamentul, şi Guvernul, potrivit tuturor sondajelor de opinie, înregistrează un rating foarte slab al încrederii cetăţenilor”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Şeful statului susţine că oricare amendamente la Constituţie cu privire la vectorul de politică externă a ţării sau alte probleme de importanţă majoră pot fi adoptate „doar de popor în cadrul unui referendum, pe care Partidul Democrat îl va pierde fără doar şi poate”. 

„Din aceste considerente, majoritatea guvernamentală evită calea plebiscitului”, a subliniat preşedintele.

Dodon a dat asigurări că va bloca realizarea acestei iniţiative, folosind în acest scop toate modalităţile legale.

Cabinetul de miniştri a dat aviz pozitiv miercuri, 31 ianuarie, iniţiativei legislative de completare a Constituţiei prin reliefarea aspiraţiilor de integrare europeană a ţării şi promovarea orientării Republicii Moldova spre spaţiul valoric democratic european.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite