Dodon solicită Guvernului înlocuirea Istoriei Românilor cu Istoria Moldovei în instituţiile de învăţământ: Impiedică consolidarea statalităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a transmis o scrisoare joi, 16 martie, către premierul Pavel Filip, prin care solicită Guvernului introducerea în curricula şcolară a disciplinei Istoria Moldovei, în locul Istoriei Românilor, care există actualmente.

Şeful statului îşi doreşte ca noile modificări să fie introduce începând cu noul an de învăţământ, adică de la 1 septembrie 2017.

„În cei 25 de ani de existenţă a Republicii Moldova ca stat independent, nouă, cetăţenilor acestei ţări, ni se impune o concepţie ce nu recunoaşte poporul moldovenesc şi statalitatea lui. Începând cu 1991, istoria noastră este mistificată şi înlocuită. Toate guvernele din Republica Moldova concesionând statului vecin, România, realizarea politicilor umanitare”, se arată în scrisoare peşedintelui ţării.

Potrivit lui, menţinerea în curricula şcolară a disciplinei Istoria Românilor creează un şir de impedimente în ceea ce priveşte consolidarea statalităţii Republicii Moldova. 

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite