Dodon, mesaj de condoleanţe adresat lui Trump, după masacrele din Texas şi Ohio: Suntem solidari cu autorităţile americane în lupta împotriva violenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a adresat un mesaj de condoleanţe preşedintelui SUA, Donald Trump, dar şi poporului american luni, 5 august, în contextul masacrelor care au avut loc zilele trecute în Texas şi Ohio. Şeful statului a scris că a aflat despre atacurile armate cu „cu adîncă tristeţe”.

„Vă rog să transmiteţi compasiunea şi regretul nostru profund familiilor îndurerate, iar celor răniţi – însănătoşire grabnică. 
Republica Moldova condamnă cu fermitate asemenea acte sângeroase şi este solidară cu autorităţile Statelor Unite ale Americii în lupta împotriva violenţei şi urii”, a afirmat Igor Dodon

Amintim că un bărbat alb, în vârstă de 21 de ani, a deschis focul la un centru comercial din El Paso, Texas, sâmbătă, 3 august. 20 de persoane au murit şi 26 au fost rănite, unele dintre acestea fiind în stare critică. Printre victime s-ar afla şi copii. 

La 24 de ore de la masacrul din Texas, zece persoane, inclusiv atacatorul, au fost ucise într-un schimb de focuri în oraşul Dayton, statul Ohio (nord-vestul Statelor Unite). Atacatorul a fost omorât. Alte nouă persoane au fost ucise. Cel puţin 16 persoane au fost spitalizate din cauza rănilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite