Dodon explică de ce a scos drapelul UE de pe clădirea Preşedinţiei: Nu suntem membri ai UE. De ce să nu putem drapelul CSI?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a motivat luni, 26 decembrie, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău, decizia de a scoate drapelul Uniunii Europene de pe sediul Preşedinţiei, dar şi de a înlocui limba română cu cea moldovenească pe site-ul oficial al preşedintelui ţării.

Şeful statului afirmă că steagul UE nu este obligatoriu să fie instalat pe instituţia prezidenţială, conform legislaţiei.

„Noi suntem membri ai CSI, de ce să nu fie atunci şi drapelul CSI? Noi suntem membri ONU, de ce nu este drapelul ONU? Pe instituţia prezidenţială aşa cum prevede legea va fi obligatoriu drapelul Republicii Moldova şi doar atât. Cred că nu se încalcă legislaţia şi este corect. Eu nu am nimic împotriva UE, am spus că vom avea relaţii foarte bune”, a declarat Igor Dodon.

Referitor la decizia de a schimba limba română cu cea moldovenească de pe pagina oficială a preşedintelui, Dodon afirmă că doar s-a conformat legii supreme.

„Eu respect Constituţia, eu mereu am spus că limba de stat este moldovenească”, a subliniat şeful statului.

În acelaşi context, preşedinteţe ţării recunoaşte că ambele limbi sunt identice, doar că se numesc diferit. Totodată, Dodon dă asigurări că pe viitor va fi schimbată inclusiv decizia Curţii Constituţionale care stabilit în 2013, că limba de stat în Moldova este româna, fapt cu care Dodon nu este de acord.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite