Dodon, despre reforma administrativ-teritorială anunţată de premierul Filip: „Periculoasă şi opresivă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce premierul Pavel Filip a declarat miercuri, 14 iunie, că Guvernul va demara reforma administrativ-teritorială, Igor Dodon anunţă că se opune actui proces, calificându-l drept unul periculos şi opresiv, care va lăsa mii de oameni fără locuri de muncă.

„Guvernările democrate calcă pe aceeaşi greblă.
În 1999, o guvernare democrată a iniţiat o reforma teritorial-administrativă antisocială, când au fost formate judeţele, din contul lichidării raioanelor. Acum, o altă guvernare democrată propune o reformă la fel de antisocială, prin care vrea să lichideze primăriile. Probabil e o etapă de pregătire de trecere, din nou, la judeţe”, a declarat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Şeful statului susţine că „Preşedinţia este categoric împotriva unor astfel de experimente teritoriale”, învinuind guvernarea că deja ar fi închis şcoli şi grădiniţe, fără efecte pozitive, iar „Reforma educaţiei s-a transformat în dezastrul educaţiei”.

„La fel de dezastruoasă va fi şi aşa-numita reformă administrativă. Vor rămâne mii de oameni fără lucru, se vor crea dezechilibre şi conflicte locale, pentru terenuri şi întîietate. Calific această iniţiativă a Guvernului ca fiind periculoasă şi opresivă”, a conchis Dodon.

Amintim că premierul Pavel Filip a promis proiecte de amploare în localităţile rurale pentru a convinge oamenii asupra necesităţi optimizării numărului administraţiilor publice locale.

Şeful Cabinetului de Miniştri a spus că este prevăzută reforma administraţiilor publice locale, care prevede reducerea numărului de primării. 

„Avem cel puţin 900 sute de primării. Nu voi polemiza, dacă sunt multe sau nu la număr. Dar trebuie să luăm în considerare şi capacităţile financiare ale ţării”, a subliniat Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite