Dodon: Cred că moldovenii au văzut şi au simţit rezultatul îmbunătăţirii relaţiei cu Federaţia Rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Pentru Republica Moldova anul 2017 nu a fost simplu. A fost un an plin de provocări. Într-un interviu pentru televiziunea publică Moldova 1, preşedintele Igor Dodon spune că pentru el a fost un an cu încercări, un an cu lupte politice pe intern – între preşedintele ţării şi majoritatea parlamentară, între diferite instituţii de stat, dar a fost şi un an cu realizări, transmite IPN.

„Haideţi să spunem sincer, pentru majoritatea cetăţenilor în acest prim an de mandat al preşedintelui Dodon vor rămâne şi lucruri bune, şi mai puţin bune. Eu cred că majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova au văzut şi au simţit rezultatul îmbunătăţirii relaţiei cu Federaţia Rusă. Aceasta au simţit-o fermierii simpli, locuitorii din satele noastre, care au putut să-şi vândă produsele agricole mai bine: mere, struguri, alte produse agricole, toate acestea fiind un rezultat al înţelegerilor pe care le-am avut cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin”, a declarat Igor Dodon. 

Şeful statului menţionează şi problema migraţilor. Potrivit lui, este vorba despre aproximativ 17 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova pentru care s-a ridicat interdicţia de intrare în Federaţia Rusă.

Preşedintele a subliniat că în 2017 negativ a fost faptul că s-a dus o luptă între Preşedinţie şi Guvern. 

„Spun cu regret pentru că foarte multe iniţiative ale preşedintelui nu au fost acceptate de majoritatea parlamentară – şi referitor la majorări de pensii, şi referitor la anularea legii miliardului, şi multe alte lucruri. Ca rezultat al acestei confruntări, s-a ajuns la situaţia de a ieşi cu iniţiativa de a trece la stat prezidenţial”, a spus Igor Dodon, insistând că trebuie să fie un echilibru între puterile statului: între Guvern, Parlament şi Preşedinţie. 

„În pofida tuturor greutăţilor care ne aşteaptă în anul 2018, eu sunt ferm convins că va fi un an de cotitură în sensul bun pentru noi, pentru cetăţenii acestui stat”, a menţionat Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite