Deputaţii PLDM decid dacă să rămână în opoziţie sau să revină în alianţa cu PD şi PL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Naţional Politic al PLDM s-a reunit într-o nouă şedinţă luni, 30 noiembrie, pentru a decide din nou dacă formaţiunea va participa la formarea unei majorităţi parlamentare sau rămâne în afara acesteia.

Deputaţii PLDM vor discuta şi despre decizia Curţii Constituţionale care a stabilit că noul guvern trebuie să fie ales în termen de trei luni de la demiterea precedentului, în caz contrar Parlamentul trebuie să fie dizolvat şi anunţate alegeri parlamentare anticipate. 

Anterior, PLDM a înaintat trei condiţii pentru a se aşeza la masa de dialog cu PD, PL şi grupul Leancă cu privire la crearea unei alianţe de guvernare. Acestea se referă la un premier şi preşedinte de Parlament neafiliaţi politic şi la scoaterea instituţiilor de stat de sub influenţa politicului.

Săptămâna trecută, liderii PLDM, PD, PL şi PPEM au participat la o videoconferinţă cu reprezentanţii familiilor politice proeuropene. Oficialii europeni s-au arătat nemulţumiţi de situaţia de la Chişinău şi le-au sugerat proeuropenilor din Republica Moldova să găsească un numitor comun şi să negocieze formarea viitorului Guvern.

Ultima întrunire a Consiliului Naţional Politic al PLDM a avut loc pe 4 noiembrie. Atunci, formaţiunea politică a anunţat că trece în opoziţie şi nu va participa la negocierile pentru formarea unei noi coaliţii. Amintim că ultimul guvern condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis la 29 octombrie cu votul a 65 de deputaţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite