Daniela Bodrug: Plahotniuc i-a cerut lui Dodon să fie cât mai vocal în susţinerea votului mixt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Vicepreşedintele Mişcării Antimafie, Daniela Bodrug, e de părere că poziţia tot mai categorică a lui Igor Dodon de a vota proiectul de lege privind trecerea la sistemul electoral mixt, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia, ar fi cauzat de faptul că Vlad Plahotniuc i-a cerut asta.

„De ce Dodon şi-a schimbat recent poziţia şi a devenit mai categoric afirmând că nu contează care va fi expertiza Comisiei de la Veneţia, PSRM va vota în favoarea votului mixt? Pentru că i-a cerut Plahotniuc să fie cât mai vocal pro-vot mixt”, a menţionat Daniela Bodrug pe pagina sa de Facebook.

Ea consideră că „Plahotniuc se va hârjoni public din ce în ce mai tare cu Dodon şi decizia lui de a nu vota pentru sistemul de vot mixt va fi prezentată nu ca o înfrângere, ci o acţiune contra lui Dodon, o acţiune rezonabilă, în conformitate cu recomandările europene”.


În rezultat, Plahotniuc ar urma să fie „eroul” care a luat o decizie contra stângii în comparaţie cu aşa-zisa opoziţie care a ieşit cu forţe de stânga, proseparatiste şi pro Federaţia Rusă în stradă făcându-i astfel un mare cadou geopolitic şi, respectiv, electoral lui Plahotniuc”.

Experţii constituţionali ai Consiliului Europei, întruniţi în cadrul unei şedinţe plenare a Comisiei de la Veneţia vineri, 16 iunie, au dat o apreciere negativă proiectului de lege privind schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova. Experţii au prezentat mai multe îngrijorări, printre care faptul că deputaţii aleşi pe circumscripţii uninominale ar putea fi vulnerabili în faţa intereselor de business şi că nu există un consens larg în societate pe marginea acestui subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite