Curtea Constituţională va considera legal recursul procurorilor de a-l suspenda din funcţie pe Dorin Chirtoacă - opinie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională va considera legal demersul procurorilor de a-l suspenda pe Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al capitalei. Această părere a fost exprimată de către Denis Zacon, cercetător la Institutul pentru o Guvernare Deschisă, în cadrul emisiunii „Sfatul Ţării” de la postul de televiziune 10TV, transmite IPN.

Totodată, în opinia politologului, şansele organizării referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă, la iniţiativa socialiştilor, sunt destul de reale.

Denis Zacon susţine că din momentul revocării lui Dorin Chirtoacă, dacă acest lucru se va întâmpla, scrutinul pentru alegerea edilului capitalei poate avea loc peste patru luni. „În general, situaţia este destul de incertă pentru că acest referendum de revocare a primarului, deşi a ajuns la o etapă avansată, poate nici să nu aibă loc, în câteva zile am putea primi un răspuns negativ de la judecătorie. De asemenea, cetăţenii ar putea să voteze contra demiterii primarului general printr-un boicot general, chiar dacă cetăţenii nu sunt mulţimiţi de primar”, crede politologul.

În opinia acestuia, la următoarele alegeri în municipiul Chişinău fiecare partid va veni cu un candidat, iar chişinăuienii vor vota, ca de fiecare dată, după criterii geopolitice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite