Cum a reacţionat Voronin când Băsescu i-a propus să devină preşedintele României Mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele comuniştilor, Vladimir Voronin, confirmă că Traian Băsescu i-a propus unirea cu România, pe când ambii erau şefi de state. Mai mult, fostul lider de la Cotroceni l-ar fi asigurat pe pe acesta că îl va ajuta să devină şi preşedinte al României Mari. Voronin suţine că a refuzat oferta lui Băsescu pentru că are ţara sa şi că îi „ajunge de lucru în Moldova”.

„Noi fiind în doi în oficiul preşedintelui Republicii Moldova, discutam la harta Moldovei - Transnistria, Moldova, hotar încolo, hotar încoace. La un moment dat el îmi spune mie: „Domnule Voronin, eu vă promit dumneavoastră postul de preşedinte al României, în cazul în care noi ne unim. Eu am început a râde şi nu mă puteam opri. De ce să accept? Eu am ţara mea. Mie îmi ajunge de lucru aici în Moldova, nu-mi trebuie mie România. Ce să caut eu în România preşedinte, au românii politicienii lor”, a declarat Vladimir Voronin luni, 12 februarie, la emisiunea Adevărul Live.

Aflat într-o vizită în Republica Moldova în octombrie 2017, fostul lider de la Cotroceni Traian Băsescu a declarat la câteva posturi de televiziune de la Chişinău că i-a propus liderului PCRM, Vladimir Voronin, să facă Unirea cu România, pe când ambii erau şefi de state. Traian Băsescu nu a vrut atunci să ofere alte detalii pe acest subiect.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite