Cum comentează Igor Dodon intenţia Primăriei din satul său natal de a vota o declaraţie de unire cu România VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul de Sadova din raionul Călăraşi, Vladimir Susarenco, afirmă că şi localitatea să este dispusă să voteze o declaraţie simbolică de unire cu România. În acest sens, primarul a început deja discuţiile cu ceilalţi consilieri locali, pentru a-i convinge să i se alăture acestei acţiuni.

Vladimir Susarenco a menţionat pentru TV8 că deja câţiva consilieri şi-au dat acordul de a-şi pune semnătura pe documentul respectiv.

Primarul de Sadova susţine că va semna declaraţia de Unire dacă acest lucru şi-l doresc şi localnicii, motiv pentru care urmează să îi consulte.

Sursa citată notează că până acum, declaraţia de unire a fost semnată de mai multe localităţi, printre care Puhoi, Parcova, Fântâna Albă, Feşteliţa, Opaci, Bardar, Ruseştii-Noi, Goteşti, Ulmu şi Văsieni.

Fiind întrebat de către jurnalişti ce părere are despre iniţiativa satului său natal, Sadova, de a semna o declaraţie de unire, Igor Dodon a spus că are încredere în consătenii săi.

„Eu sunt ferm convins că cei care au votat deja astfel de declaraţii, atât cei care intenţionează să voteze astfel de declaraţii vor conşientiza, sper, că este o încălcare a Constituţiei şi că mai devreme sau mai târziu va trebui să răspundă pentru aceasta”, a explicat Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite