Comuniştii şi Voronin rămân preferaţii alegătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegătorii îl preferă pe Voronin. FOTO Adevărul
Alegătorii îl preferă pe Voronin. FOTO Adevărul

Partidul Comunist din Moldova ar acumula 23,2% din voturile cetăţenilor dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Celelalte partide care ar accede în Parlamentul Republicii Moldova sunt: PLDM (13,9%), PDM (7,8%), PL (6,9%) şi PSRM (6,6%).Datele au fost prezentate, într-o conferinţă de presă, de către Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. Rata indecişilor alcătuieşte 24,6% dintre respondenţi, transmite IPN.

Vladimir Voronin continuă să se afle în topul încrederii cetăţenilor. În liderul comunist au încredere 22,6% din respondenti. Iurie Leanca ocupa pozitia a doua cu 16,9% fiind urmat de liderul PLDM, Vlad Filat cu 11,4% si primarul Dorin Chirtoacă care a acumulat 8,7% din voturile respondentilor. Pe ultimul loc în top se află omul de afaceri Renato Usatii cu 3,8%. Rezultatele studiului mai arată că doar 32% din cei chestionaţi sunt interesaţi de politică.

Cercetarea a scos la iveală faptul că cetăţenii din R.Moldova nu-şi pot exprima preferinţele politice pentru că le este frică, iar majoritatea nu sunt multumiţi de directia în care se îndreaptă ţara sub conducerea actualelor autorităti. 45,2% din respondenţi îşi doresc o republică prezidenţială şi doar 22,8% vor o republică parlamentară, 2,4% doresc altceva. Sondajul a fost realizat în contextul  apropierii alegerilor legislative care urmează să aibă loc pe 30 noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite