CNA la Ministerul de Externe: Ofiţerii verifică modul în care sunt distribuite numerele de înmatriculare diplomatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
CNA s-a autosesizat, ca urmare a informaţiei apărute în presă FOTO deschide.md
CNA s-a autosesizat, ca urmare a informaţiei apărute în presă FOTO deschide.md

Centrul Naţional Anticorupţie efectuează controale la Ministerul de Externe. Ofiţerii CNA verifică modul în care sunt distribuite numerele de înmatriculare diplomatice de către reprezentanţii Ambasadei Moldovei din Moscova.

„Centrul s-a autosesizat ca urmare a apariţiei acestor materiale în mass-media. I-am anunţat ieri pe Iurie Leancă şi Mihai Căpăţână, secretar general al Ministerului despre faptul că vom avea nevoie de unele acte. Astăzi, doi ofiţeri s-au deplasat pentru a ridica aceste acte“, ne-a explicat Angela Starinschi, şefa Serviciului de presă al CNA.

În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, că a luat cunoştinţă de autosesizarea Centrului şi este dispus să acorde asistenţa necesară pentru a verifica veridicitatea acestor informaţii.

MAEIE reiterează faptul că, la începutul anului curent, în cadrul procesului de inventariere şi preluare a gestiunii ambasadei de către noul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, misiunea diplomatică a ţării noastre a adresat organelor competente ale Federaţiei Ruse o solicitare oficială de a prezenta informaţia privind toate autovehiculele care au fost înmatriculate anterior la solicitarea ambasadei.

Potrivit cutumei diplomatice, înmatricularea automobilelor în statele de acreditare se efectuează la solicitarea misiunii diplomatice, fără a coordona acest lucru, în prealabil, cu Ministerul de Externe al ţării trimiţătoare.

Amintim că în această săptămână, deschide.md scria despre faptul că zeci de maşini, preţul cărora depăşeşte cu uşurinţă cifra milioanelor, circulă cu numere diplomatice moldoveneşti prin Moscova. 

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite