Chişinău: Negocieri pe Skype de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal

Acum câteva clipe s-a încheiat şi cea de-a opta rundă de negocieri dintre reprezentanţii Partidului Liberal, Partidului Liberal-Democrat şi Partidul Democrat. Nici de a aceasta dată politicienii nu au ajuns la vreun acord. De la tratative a lipsit liderul democraţilor Marian Lupu, care a venit doar pentru a-şi saluta colegii. El a spus că este răcit.

„Ne-am mişcat puţin înainte şi mergem spre semnarea documentelor de creare a alianţei. Chiar dacă sunt sărbători, cred că până la întrunirea Parlamentului (până marţi, 28 decembrie - n.r.) o să reuşim să formăm o coaliţie, la telefon, la bar, la discoteca", a declarat preşedintele interimar Mihai Ghimpu, liderul PL. Anatol Şalaru, membru în echipa de negocieri, l-a completat că negocieri ar putea avea loc şi pe Skype.Cele trei echipe s-au înţeles să se contacteze şi în zilele de Crăciun.

„Am avut o discuţie plină. Am făcut un pas important în negocierile noastre", a spus premierul Vlad Filat, preşedintele PLDM.

Ceva mai rezervat a fost Valeriu Lazăr, vicepreşedintele PD. Acesta a declarat că negocierile intensive din ultimele zile cu liberalii a ajuns în sfârşit din urmă negocierile cu comuniştii. Astăzi şi ieri PD s-a întâlnit în acelaşi timp cu ambele tabere. „Discuţiile au fost destul de consistente dar nu putem spune că am progresat prea mult", a declarat Lazăr.

Toţi politicienii sunt siguri că până marţi va fi anunţată crearea unei majorităţi de guvernare. „Ne apropiem de momentul când am putea compara oferta PLDM cu cea a PCRM. Acum acolo e mai avansată faza de negocieri. În linii mari noi agreăm oferta liberalilor", a adăugat vicepreşedintele democraţilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite