Chișinău: Un milion de dolari pentru 300 de voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Comuniştilor a câştigat 308 voturi mai mult la alegerile parlamentare din 28 noiembrie, se arată în rezultatele renumărării voturilor anunţate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

În acelaşi timp, celelalte partide parlamentare au pierdut în total 437 de voturi. Rezultatele renumărării voturilor nu a schimbat distribuirea mandatelor în noul Parlament. Astfel, Partidul Comuniştilor va avea 42 de deputaţi în Legislativ, Partidul Liberal Democrat - 32, Partidul Democrat - 15 şi Partidul Liberal - 12.

Renumărarea, cerută de comunişti şi satisfăcută de Curtea Constituţională, a costat statul peste 13 mlionale de lei. Comuniştii acuză CEC că ar fi complice la "fraudele în masă", nepermiţând accesul formaţiunii la listele de bază şi cele suplimentare. Vineri, 17 decembrie, Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul PCRM care cerea obligarea CEC de a pune la dispoziţia listelor suplimentare şi cele de bază în vederea identificării votării multiple, menţinând astfel încheierea şi hotărârea Curţii de Apel Chişinău.

Potrivit "Pro TV Chişinău", cele mai multe voturi s-au găsit în satul Rubleniţa, raionul Soroca. Aici aproape 400 de voturi pentru comunişti au fost atribuite celorlalte trei partide care au intrat în Parlament. Cazul este acum cercetat de procurori.

CEC va prezenta luni rezultatele renumărării voturilor la Curtea Constituţională pentru a confirma rezultatele şi validare mandatele de deputat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite