Chişinău: Fiecare deputat va avea câte un asistent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul a votat, în primă lectură, un proiect de lege care prevede angajarea a câte un asistent pentru toţi cei 101 de aleşi ai poporului.

Proiectul a fost criticat de comuniştii care-l consideră „o irosire de bani". „Noi aveam atâtea probleme, sărăcie, majorări de preţuri. Deputaţii îşi pot duce şi singuri mapele", a spus Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor.

De cealaltă parte, autorii iniţiativii spun că nu vor fi angajate persoane noi şi nici nu se vor cheltui mai mulţi bani de la buget, doar va fi o gestionare mai eficientă a personalului. „La moment doar comisile care asigură partea tehnică sunt asistate, nu şi fracţiunile care reprezintă partea cea mai importantă", a declarat Veaceslav Ioniţă, preşedintele Comisiei economie, buget şi finanţe.

Astăzi Aparatul Parlamentului are 194 de funcţionari. În acest număr sunt incluse persoanele angajate în secretariat, precum şi experţii şi consultanţii. „Va fi reorganizat Aparatul, care este destul de mare, astfel încăt deputaţii să fie ajutaţi la lucru de rutină şi să aibă o pregătire mai bună ", a adăugat Ioniţă.

Adrian Fetescu, şeful Aparatului Parlamentului, afirmă că proietul adoptat nu este o noutate ci o completare a unei legi intrate în vigoare în anul trecut. Bugetul anual al Parlamentului este în jur de 70 de milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite